Week van de friet 25/11 tem 01/12/2019

Moderators: Alostum, janlouies, david

tandwiel
Berichten: 232
Lid geworden op: 05 jun 2014, 19:03

Re: Week van de friet 25/11 tem 01/12/2019

Bericht door tandwiel »

Ignace (Houtmarkt/ A.Nichelsstraat) bestelde vroeger in den OK op de Hopmarkt, vooraleer hij voor zichzelf begon aan de Houtmarkt in de jaren 1974. Hij had er ook een klein restaurant, waar hij gekend was voor zijn steak provinçale. Ik twijfel eraan of hij een echte Aalstenaar was. Ondanks zijn brede en stuurse "carrure" was hij een lieve, vriendelijke gast.

Bij Lafong moest je voor de mosselen zijn. De beste in de streek.

In de jaren tachtig, hadden Carine en Anita Verstraeten nogal wat succes met hun frituur in de Hoveniersstraat. Altijd aanschuiven. Ze hadden dan ook de stiel geleerd van hun vader: de Fluit. Ze waren ook een van de eersten om in hun frituur ook spaghetti te verkopen. Efkens opwarmen in de microgolf en klaar.
la sirenella
Berichten: 31
Lid geworden op: 05 aug 2014, 11:23

Re: Week van de friet 25/11 tem 01/12/2019

Bericht door la sirenella »

idd, Bij Lafong waren de friet met mosselkes ook niet te versmaden .
la sirenella
Berichten: 31
Lid geworden op: 05 aug 2014, 11:23

Re: Week van de friet 25/11 tem 01/12/2019

Bericht door la sirenella »

Lafong was idd ook dik in orde, ge moest er soms de kat bijnemen die op de toonbank liep, waar is de tijd ?????
david
Berichten: 308
Lid geworden op: 17 mei 2014, 18:40
Locatie: Aalst

Re: Week van de friet 25/11 tem 01/12/2019

Bericht door david »

david schreef:Naar aanleiding van de week van onzer aller geliefde friet, waar gingen jullie vroeger je frietjes halen?
In mijn geval (jaren 80) was dit frituur Francine (de vettigen boigank) in de Duivekeetstraat en bij Ignace van de Very Good
op de hoek van de Alfred Nichelstraat met de Van Langehovestraat.
"Foto's ontbreken helaas.
"

foto's gevonden:
Afbeelding
Afbeelding
Wie de geschiedenis niet kent, maakt steeds dezelfde fouten (Wednesday Addams)
Plaats reactie

Terug naar “Fritkoten en Frituren”