Kaasmakerij
Geplaatst: 17 dec 2023, 16:55
17. Kaasmakerij
Lokaal Nazarethstraat.
Bestuurder H. Miserez.
1. Doel: In de schaarste aan vleesch en plaksel voorzien door aan de bevolking een krachtig voedsel (kaas) ter hand te stellen.
2. Middel tot uitvoering: Uit afgeroomde melk magere "Gouda", "Pont l'Evêque" en "Plattekaas" vervaardigen.
3. Verkoop: Aan de gemeentewinkels en den plaatselijken handel.
4. Prijs: 1 fr., 2 fr., 4 fr. en 4,50 fr. den kgr. volgens de soort van het produkt en den inkoopprijs der grondstoffen.
5. Uitslagen: de gemiddelde hoeveelheid kaas per dag vervaardigd bedraagt 32 kgr., hetzij 9600 kgr. in 1916.
Bron: Enkele Aalstersche Vrije Inrichtingen
Lokaal Nazarethstraat.
Bestuurder H. Miserez.
1. Doel: In de schaarste aan vleesch en plaksel voorzien door aan de bevolking een krachtig voedsel (kaas) ter hand te stellen.
2. Middel tot uitvoering: Uit afgeroomde melk magere "Gouda", "Pont l'Evêque" en "Plattekaas" vervaardigen.
3. Verkoop: Aan de gemeentewinkels en den plaatselijken handel.
4. Prijs: 1 fr., 2 fr., 4 fr. en 4,50 fr. den kgr. volgens de soort van het produkt en den inkoopprijs der grondstoffen.
5. Uitslagen: de gemiddelde hoeveelheid kaas per dag vervaardigd bedraagt 32 kgr., hetzij 9600 kgr. in 1916.
Bron: Enkele Aalstersche Vrije Inrichtingen


