Bevolkingsregisters online

Nieuws en weetjes uit de Erfgoedcel, het Stadsmuseum, het Stadsarchief en het D.A.D.D. vzw.

Moderators: Alostum, janlouies, david

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 12112
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Bevolkingsregisters online

Berichtdoor Alostum » 27 Okt 2018, 08:59

Wie opzoekingen wil verrichten in de bevolkingsregisters van Aalst en deelgemeenten van 1796 tot 1881 kan vanaf nu ook terecht op de genealogiemodule op http://www.madeinaalst.be!
Met dank aan alle VeleHanden-vrijwilligers! Zonder hen was dit titanenwerk nooit gelukt!


Bron: Facebook Stadsarchief

Afbeelding

Wie dat wil kan vanaf nu op http://www.madeinaalst.be zijn stamboomonderzoek nog verder uitdiepen. Dankzij de hulp van 224 deelnemers werden 29.372 scans ingevoerd en gecontroleerd.

De ingevoerde gegevens kwamen uit 164 bevolkingsregisters van Aalst en deelgemeenten uit de periode tussen 1796 en 1881. Daarin werd informatie zoals namen, woonplaatsen, beroepen en geboortedata gevonden van 331.264 personen.

“Vroeger moesten mensen die informatie over voorouders wilden daarvoor speciaal naar het stadsarchief komen”, zegt schepen van erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA). “Vanaf nu kan je dat dus ook vanuit je luie zetel doen.”

Ook stadsarchivaris Jeroen Meert is bijzonder opgetogen: “Dankzij het vrijwilligersplatform 'Vele Handen' kon deze schat aan informatie in korte tijd digitaal verwerkt worden. Hierdoor moeten mensen de originelen niet voortdurend opvragen en kunnen deze dus ook beter bewaard worden.” Eerder werden ook al registers van de burgerlijke stand (circa 1820 – 1917) en militieregisters (1845 – 1918) in de genealogische databank opgenomen, waardoor vandaag in totaal bijna 2 miljoen namen opvraagbaar zijn.Bron: Het Nieuwsblad - door edph
"De stad is een labyrint, we lopen er door als door een rebus, een reeks geheimen die we tot elke prijs willen ontsluieren met een hardnekkigheid die wij in onze zoektocht leggen" (A. Cohen, 1988)

Terug naar “Echo's”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

Advertentie