Ingang Bethune -L. D'Haeseleerstrtaat

Moderators: Alostum, janlouies, david

janlouies
Berichten: 777
Lid geworden op: 21 Mei 2014, 17:18

Ingang Bethune -L. D'Haeseleerstrtaat

Berichtdoor janlouies » 05 Mei 2016, 22:56

De ingang Bethune, duidelijk merkbaar op het plan Popp, bevond zich midden de Hoogstraat, zowat rechtover de huidige parking van het Lyceum. In 1894 waren er drie huisjes bewoond. Deze 'ingang' werd later aan straatzijde dichtgebouwd met een woning. Dit huis wordt binnen kort, samen met de huisjes rechts ervan, afgebroken voor het nieuwbouwproject op de site van het voormalig Theresianenklooster. Daarmee verdwijnt het laatste spoor van de vroeger ingang: het huisje rechts, ten tijde van de ingang dus een hoekhuis, heeft een knik in de voorgevel naar de 'ingang' toe. Het huis dat in de plaats van de ingang kwam, staat ook ietsje achteruit ten opzichte van het huis rechts.
De woning tussen de twee rode pijltjes was voorheen de toegang tot de ingang Bethune, destijds eigendom van Paul Bethune uit de Pontstraat. Links ervan staan de huizen Levionnois, reeds gebouwd in 1837.
Afbeelding

Op onderstaande foto is duidelijk de knik naar de ingang toe te zien, alsook de insprong van de invulling ernaast, links van het paaltje:
Afbeelding

Terug naar “Ingangen - Impasses”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Advertentie