link: Priester Daensfonds

Moderators: Alostum, janlouies, david

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 12004
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

link: Priester Daensfonds

Berichtdoor Alostum » 28 Jun 2014, 23:32

Geplaatst: 11 Aug 2010 05:47 pm
Alostum schreef:
De voorbije jaren was de belangstelling voor priester Daens groot.
In 2007 stond hij centraal tijdens een geslaagd Daensjaar en in 2008 kreeg zijn leven en zijn boodschap gestalte in de schitterende musical Daens.
Ook vandaag leeft priester Daens verder en blijft zijn boodschap meer dan de moeite waard en brandend actueel.
De hoppeboeren van toen die streden voor een eerlijk en menswaardig loon, vinden we vandaag terug in de gerechtvaardigde strijd van de melkboeren voor een eerlijke prijs.
Kinderarbeid en onderdrukking zijn nog steeds de wereld niet uit.
De schrijnende verhalen van armoede en uitbuiting zijn nog altijd bittere werkelijkheid. De cirkel van de armoede is, ook in Vlaanderen, voor vele mensen nog niet doorbroken.
De inzet en de begeestering van priester Daens voor eenvoudige arbeiders, boeren en middenstanders blijven een inspiratiebron en een richtingsaanwijzer voor onze huidige maatschappij.
Het Priester Daensfonds wil mee op de barricade staan, onverminderd aandacht vragen voor de zwakkeren in onze samenleving.
Het Priester Daensfonds is gegroeid uit het Daenscomité, dat in 1957 – vijftig jaar na de dood van priester Adolf Daens – werd opgericht om zijn gedachtenis en gedachtegoed van in ere te houden.

In 1976 werd het Daenscomité officieel omgevormd tot het Priester Daensfonds. Het zet zich in voor solidariteit met de medemens, ontplooiing van het Vlaamse volk, democratisering van de samenleving en het doorbreken van de verzuiling.


http://www.daens.org/

"De stad is een labyrint, we lopen er door als door een rebus, een reeks geheimen die we tot elke prijs willen ontsluieren met een hardnekkigheid die wij in onze zoektocht leggen" (A. Cohen, 1988)

Terug naar “Leuke en interessante links”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Advertentie