Pagina 1 van 1

Foto’s wijk De Kat

Geplaatst: 26 Mar 2018, 22:17
door clefke
Iemand die iets meer over de onderstaande foto’s, afkomstig uit de buurt van de Kat, kan vertellen?
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: Foto’s wijk De Kat

Geplaatst: 27 Mar 2018, 09:47
door willykiekens
op de eerste rij tweede van links: Martha had een tekstielwinkel rechtop het herenhuis Van Mol gespecialiseerd in heren en damespulls.

Re: Foto’s wijk De Kat

Geplaatst: 27 Mar 2018, 18:57
door clefke
willykiekens schreef:op de eerste rij tweede van links: Martha had een tekstielwinkel rechtop het herenhuis Van Mol gespecialiseerd in heren en damespulls.

Over welke tijdsperiode gaat dit dan?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Foto’s wijk De Kat

Geplaatst: 28 Mar 2018, 05:49
door willykiekens
-ik denk de jaren '50, want op de affiche van den eendracht is er nog reclame van het "het vrije volksblad" dit was de oost vlaamse uitgave van het nieuwsblad met als plaatselijke sportreporter: polle van hemden de latere uitbater van de MADELON na het verdwijnen van deze krant. Dit was ook de debuutkrant van Marc Sleen

Re: Foto’s wijk De Kat

Geplaatst: 03 Apr 2018, 16:44
door janlouies
De eerste foto is gemaakt op de speelplaats van de stedelijke lagere meisjesschool school in de Vrijheidstraat ter hoogte van het Vredeplen, dus op de Kat.

Re: Foto’s wijk De Kat

Geplaatst: 03 Apr 2018, 17:13
door willykiekens
heel zeker ben ik niet maar de dame uiterst rechts op de derde rij kan Malvina Chassé zijn, die later getrouwd een snoepwinkel had op de hoek van de st. Jozefstraat en de Nestor de Thièrestraat, haar ouders hadden een winkel op de Kat.