In een document vond ik het volgende:
Iemand enig idee wat donder en bliksem is?
David
donder en bliksem
Moderators: Alostum, david, janlouies
donder en bliksem
Als het verleden al kan worden verwerkt, dan is het door opnieuw te vertellen wat er is gebeurd (Hannah Arendt)
Re: donder en bliksem
Kinderhoofdgerecht met vlees.
Van een AH receptenkaart.
Voorbereiding
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Bereidingswijze
Honing mengen met de mosterd.
Ham op aluminiumfolie leggen en dik besmeren met honing-mosterdmengsel. Hampakketjes dichtvouwen. Pakketjes ongeveer 10 minuten in hete oven leggen.
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden.
Aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Stukjes appel en appelcompote door hete puree scheppen en enkele minuten door en door warmen.
Bieslook fijnknippen. Hete bliksem op smaak brengen met zout en peper. Bieslook erover strooien.
Serveren met hampakketjes.
Serveertips
Dit gerecht heet niet voor niets "Hete Bliksem".
Appel wordt namelijk erg heet.
Voor je het weet, verbrand je je mond!!
Van een AH receptenkaart.
Voorbereiding
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Bereidingswijze
Honing mengen met de mosterd.
Ham op aluminiumfolie leggen en dik besmeren met honing-mosterdmengsel. Hampakketjes dichtvouwen. Pakketjes ongeveer 10 minuten in hete oven leggen.
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden.
Aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Stukjes appel en appelcompote door hete puree scheppen en enkele minuten door en door warmen.
Bieslook fijnknippen. Hete bliksem op smaak brengen met zout en peper. Bieslook erover strooien.
Serveren met hampakketjes.
Serveertips
Dit gerecht heet niet voor niets "Hete Bliksem".
Appel wordt namelijk erg heet.
Voor je het weet, verbrand je je mond!!
Re: donder en bliksem
Hete bliksem is een oud Nederlands gerecht. Het is een stamppot die bestaat uit 2 delen aardappel, 1 deel zure appelen (goudreinetten), 1 deel zoete appelen of peren en 1 deel uien. Het gerecht wordt doorgaans opgediend met bloedworst. In Gelderland wordt hete bliksem traditioneel gegeten met klapstuk. Vaak zitten er ook stukjes spek bij.
Varianten van het gerecht worden verkregen door de toevoeging van spek tijdens het koken, of door gebruik van stoofperen in plaats van zoete appelen.
Donder en hete bliksem
Een andere variant is "donder en hete bliksem", waarbij ham en Franse mosterd worden toegevoegd.
Hemel en aarde
Op het gaar gekookte gerecht wordt een laag gelegd van aangebraden dobbelsteentjes spek met gesnipperde ui.
bron: Wikipedia
stephane
Varianten van het gerecht worden verkregen door de toevoeging van spek tijdens het koken, of door gebruik van stoofperen in plaats van zoete appelen.
Donder en hete bliksem
Een andere variant is "donder en hete bliksem", waarbij ham en Franse mosterd worden toegevoegd.
Hemel en aarde
Op het gaar gekookte gerecht wordt een laag gelegd van aangebraden dobbelsteentjes spek met gesnipperde ui.
bron: Wikipedia
stephane
Stephane - stephanedp@hotmail.com - Aalst
Re: donder en bliksem
Bedankt jongens.
Dat moet een mooi pakje geweest zijn
Dat moet een mooi pakje geweest zijn
Als het verleden al kan worden verwerkt, dan is het door opnieuw te vertellen wat er is gebeurd (Hannah Arendt)
Terug naar “Wie ? Wat ? Waar ?”
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten