donder en bliksem

Hier kan je foto's van onbekende personen of gebeurtenissen en waarvan je meer wenst te weten plaatsen. Misschien kan er iemand ze identificeren. Succes !

Moderators: Alostum, janlouies, esja

david
Berichten: 80
Lid geworden op: 17 Mei 2014, 18:40
Locatie: aalst

donder en bliksem

Berichtdoor david » 30 Nov 2017, 09:26

In een document vond ik het volgende:
Afbeelding
Iemand enig idee wat donder en bliksem is?
David

stranger
Berichten: 155
Lid geworden op: 15 Mei 2014, 18:05

Re: donder en bliksem

Berichtdoor stranger » 30 Nov 2017, 10:55

Kinderhoofdgerecht met vlees.
Van een AH receptenkaart.
Voorbereiding


Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Bereidingswijze


Honing mengen met de mosterd.
Ham op aluminiumfolie leggen en dik besmeren met honing-mosterdmengsel. Hampakketjes dichtvouwen. Pakketjes ongeveer 10 minuten in hete oven leggen.
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden.
Aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Stukjes appel en appelcompote door hete puree scheppen en enkele minuten door en door warmen.
Bieslook fijnknippen. Hete bliksem op smaak brengen met zout en peper. Bieslook erover strooien.
Serveren met hampakketjes.
Serveertips


Dit gerecht heet niet voor niets "Hete Bliksem".
Appel wordt namelijk erg heet.
Voor je het weet, verbrand je je mond!!

stephane
Berichten: 1172
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 21:32

Re: donder en bliksem

Berichtdoor stephane » 30 Nov 2017, 12:08

Hete bliksem is een oud Nederlands gerecht. Het is een stamppot die bestaat uit 2 delen aardappel, 1 deel zure appelen (goudreinetten), 1 deel zoete appelen of peren en 1 deel uien. Het gerecht wordt doorgaans opgediend met bloedworst. In Gelderland wordt hete bliksem traditioneel gegeten met klapstuk. Vaak zitten er ook stukjes spek bij.

Varianten van het gerecht worden verkregen door de toevoeging van spek tijdens het koken, of door gebruik van stoofperen in plaats van zoete appelen.

Donder en hete bliksem

Een andere variant is "donder en hete bliksem", waarbij ham en Franse mosterd worden toegevoegd.

Hemel en aarde

Op het gaar gekookte gerecht wordt een laag gelegd van aangebraden dobbelsteentjes spek met gesnipperde ui.

bron: Wikipedia

stephane
Stephane - stephanedp@hotmail.com - Aalst

david
Berichten: 80
Lid geworden op: 17 Mei 2014, 18:40
Locatie: aalst

Re: donder en bliksem

Berichtdoor david » 30 Nov 2017, 17:33

Bedankt jongens.
Dat moet een mooi pakje geweest zijn :roll:


Terug naar “Wie ? Wat ? Waar ?”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Advertentie