iets te vieren in de Molens Gheeraerdts?

Alles over wind- en watermolens

Moderators: Alostum, janlouies, david

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 12037
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

iets te vieren in de Molens Gheeraerdts?

Berichtdoor Alostum » 11 Jun 2014, 22:16

Geplaatst: 03 Mrt 2012 04:53 pm
esja schreef:Gisteren ook gevonden en spijtig genoeg ook enkel mogen inscannen, deze prachtige steendruk (als men bedenkt dat voor elke kleur een aparte litografische steen nodig was en deze over elkaar gedrukt werden zonder enig verschuiven....)

Afbeelding

Er staat geen gelegenheid of genodigde op dit menu maar het feit dat dit gedrukt is betekent een vrij grote oplage dus een vrij groot aantal genodigden.
Ik vind niets van gelegenheid om te feesten op deze datum, wie helpt zoeken?

Dat dit ingericht is door Leon Gheeraerdts is vaststaand, zijn initialen staan in de schilderspallet links, bovenaan rechts staat de kollergang van de oliemolen, links de oliepersen. In het midden het anker en scepter met de slangen die we ook al tegen kwamen in het huis Gheeraerdts boven de deur van het witte salon.
Midden rechts de watermolen die op dat ogenblik nog vrij nieuw was, links onder de bloemzakken, rechts de vaten olie met de "G" als aanduiding van de fabrikant.
"De stad is een labyrint, we lopen er door als door een rebus, een reeks geheimen die we tot elke prijs willen ontsluieren met een hardnekkigheid die wij in onze zoektocht leggen" (A. Cohen, 1988)

Terug naar “Molens”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Advertentie