Pagina 1 van 1

Voetbalploeg

Geplaatst: 25 Jan 2018, 16:53
door janlouies
Twee foto's uit de jaren 1950 of 1960; wie weet er meer over?

1.
Afbeelding

2.
Afbeelding
foto's: Herman Louies

Re: Voetbalploeg

Geplaatst: 25 Jan 2018, 17:55
door willykiekens
volharden denk eerder jaren '50 met de gebroeders Schorreel (ververs) en voorzitter met hoed mr. Parewijck, vader van Luc, waren woonachtig in het huidig huis van den Dosje.

Re: Voetbalploeg

Geplaatst: 25 Jan 2018, 23:01
door stranger
Tweede van rechts gehurkt lijkt inderdaad op een Schorreel. Ik denk dat de persoon achter hem met gekruiste handen Jef Borms is, kolenhandelaar op de Gentsesteenweg en later populaire scheidsrechter in het liefhebbersvoetbal.

Een long shot: de (ramen van de ) huizen in de achtergrond lijken sterk op de nieuwbouwhuizen waarvan hoger sprake . Zou er ooit gevoetbald zijn waar nu de parking van het ASZ is? Misschien zijn deze foto's en de foto van de huizen tijdens dezelfde namiddag genomen? Kan wel niet het huis links achter de reclame verklaren.

Re: Voetbalploeg

Geplaatst: 26 Jan 2018, 09:08
door gustvdb
Deze foto's staan al in de mediabank van madeinaalst (zoekopdracht "volharden"). Bij de tweede foto had ik in 2013 volgende reactie geplaatst:
Foto genomen op het terrein van Volharden tussen Boudewijnlaan en Biekorfstraat. De huizen op de foto zijn deze van de Biekorfstraat.
Spelers van L naar R:
Staand: Alfons Schorreel - X - Prosper Cooman - August Clement Goossens - X - Jozef Borms
Gehurkt: X - X - X - X - Arthur Schorreel
De man met de hoed rechts op de foto is inderdaad Paerewijck.

Re: Voetbalploeg

Geplaatst: 26 Jan 2018, 14:18
door willykiekens
het lokaal was op de hoek Asserendries en welvaartstraat, vandaar liep er een baantje met links nog een paar huizen en de straat was niets meer dan een verharde weg die naar het voetbalplein liep en voorbij het voetbalplein een bocht naar links maakte om midden tussen de weiden naar het begin van de lindenstraat te lopen.

Re: Voetbalploeg

Geplaatst: 26 Jan 2018, 18:54
door Leovdb
Boven 4de van L Apotheker Haeck (Gentsesteenweg)
Naast Paerewijck Borms kolenhandel (Gentsesteenweg)
Naast A.Schorreel Piquer.