de meuleschettewijk

Moderators: Alostum, david, janlouies

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 13016
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

de meuleschettewijk

Berichtdoor Alostum » 27 Mei 2014, 12:21

Geplaatst: 18 Okt 2010 10:47 am
willy kiekens schreef:WAAR ZIJN ZE GEBLEVEN?


Onlangs liep ik nog eens door de Meulschettewijk, wat me dadelijk opviel, was de gelijkenis met een overvolle parking: auto’s en nog eens auto’s, met moeite een open plaatsje te vinden. Ik heb thuis nog foto’s van mijn plechtige communie waarop in de ganse Visscherestraat slechts een tweetal auto’s te bespeuren zijn, dat in 1955.
Verder het totaal ontbreken van spelende kinderen, waar zijn de bendes van de jaren ’50 van de Kluyskensstraat, Wellekensstraat, Meuleschette en Jozef Meganckstraat, Valerius De Saedeleer en Pieter Coeckestraat, de mannen van St. Annelaan en Ledebaan?
Ze blijken verdwenen te zijn samen met de buurtwinkels; eens zien welke ik me nog herinner:

Schoolstraat:Van Hoorickstraat
Van bovenaan: eerst vlug de twee frituren van de overzijde van de straat met meest gekende Bij Alida en tussen de twee in een krantenwinkel.
Andere kant op de hoek een gespecialiseerde winkel in koloniale waren, de fietswinkel van Van Der Elst, dan de pruimtabak producent Frederik Buyle nu de Allegro, en op de hoek de apotheek van Marcel De Bisschop, nu een koffieshop; op het nu braakliggend stuk was een specerij-groentenwinkel; ernaast de biljarttempel: café Palace bij Isidoor; dan de oude cinema Palace, verder naar beneden de fruitwinkel Van den Borre; rechtop N. de Tièrestraat: een winkel van Delhaize met ernaast Maurice den beenhouwer; voorbij de Couverture: viswinkel De Bakker, naast de hoek een hoedenwinkel en op de hoek een charcuterie.
Op de andere hoek: café tramhalte bij Mortier; dan een frituur en hogerop op de hoek een electriciteitwinkel deze was eerder naast de Delhaizewinkel; andere hoek café Roxy; verderop de manscoiffeur: bij Mant; Georges den bakker; een damesmodiste en dan voorbij ’t school, rechtop de cinema: café Kuifje en op de hoek de depot van de kansspelen Prior.

Nestor de Tièrestraat:
Naast café Roxy: de smokkelwinkel bij Tinne uit de gaas; verder een schoenenwinkel en de Tuin van Allah bij Germaine: vazen en porselein en tafelserviezen; groothandel Van Mol koloniale goederen; de bureau van Douane en accijnzen en bijna op de hoek:Fideelken met een stoffenwinkeltje. Overzijde: snoepwinkel bij Malvina Chassé; meubelwinkel Coppens; een tekstielwinkeltje: kousen en pullovers en bijna op de hoek de korsettenwinkel bij Marcel.

Koolstraat:
Vanaf Gentse stweg: twee vogelwinkels, een beenhouwerij bij Jefken open van 6 uur
‘s morgens tot 10 uur ’s avonds om de ploegenwerkers van de fabrieken te bedienen.
Verder de verfwinkel van Daens en in die buurt een paardensmidse; ook nog een coiffeur, dan was er een stuk land waar in de zomer steeds Coloradokevers op de aardappelplanten zaten en daarnaast een aardewegje dat naar het Astridpark liep met juist daarvoor links een verdwenen
Ingang…..? bijna identiek aan deze op de rechterzijde. Dan waren er enkele café’s en de bekende bakker Tankeréé met zijn dubbelgebakken brood en zijn heerlijke choekes, ook nog een groentenwinkel, een bouwbedrijfje op de hoek naar de latere Weggevoerdenstraat, dan de melkwinkel bij Leentje; de meubelwinkel van Polliet Sedeyn en zeker niet te vergeten de speelwinkel van Maria D’Hont en iets verderop het winkeltje van schoolgerief. Aan de overzijde op de hoek was de bakkerij De Vos en iets verder een winkel van ondergoed en de dameskleding van de familie Poep later verandert naar Paepe en terug een speelwinkel van Latour. Op de hoek van de Vakschoolstraat een café en op de hoek Steenstraat beide zijden café en verderop de Garage van Volvo en dat was het denk ik voor de Koolstraat.

Dirk Martensstraat:
Naast Mortier de bloemenwinkel De Smet, maar niet een halve straat gelijk nu; coiffeur Carlos, al was dat eerder al de jaren ’60; dan nog de krantenwinkel van Willem Sergeant.
Op de hoek van St. Jozefstraat die dan nog niet doorgetrokken was, een bakkerij en verderop de garage van Van Lierde, halverwege de straat een houtzagerij en helemaal op het eind het coiffeurssalon van Leon Wils en op de hoek beenhouwerij Liebaut.
Op de andere hoek fotoshop Herman, later naar de overzijde verhuisd na de dood van beenhouwer Liebaut. Dan moeten we naar de hoek met de Wellekensstraat waar de droogkuis van Jozef Van Lierde was en ernaast de specerijwinkel van Maria Vièrsé. Dan was er nog het herenhuis van hopfabrikant de Coninck en ernaast de poort van het hopfabriek van Felix Callebaut.

Wellekensstraat:
In het stukje van de nog niet doorgetrokken St Jozefstraat waren er rechts achteraan, aanleunend tegen de blinde muur van het dekenfabriek de Couverture, de gebouwen van de hophandelaars Eeman en Felix Callebaut.
Naast de droogkuis, was de wasserij van Van Lierde; ook nog het zakenkantoor van Pol De Schrijver en op de hoek de beenhouwerij van Robert Lievens, na zijn dood overgenomen door Jozef Liebaut, zoon van beenhouwerij Liebaut uit de Zoutstraat. Verder in de straat was er café ’t Stoomschip en rechtover het pleintje had men het coiffuresalon van Maria Van De Winkel en ernaast de schrijnwerkerij De Brauwer, medestichter van de jaarlijkse Goede Vrijdag optocht door de straten van de Meuleschettewijk.
Dan was er nog de behangerswinkel van Martin Minodt en op het einde van de straat, naast het ‘stretje’ naar de Jozef Meganckstraat, de specerij-groentenwinkel van Maria uit de ‘witte rek’, naam gegeven aan de rij lage wit gekalkte huizen startend van naast De Brauwer.
Aan de overzijde was het confectieatelier van Gaston Van Cromphaut en verder op de hoek met de Schrijverstraat de kleermakerij van De Smet, dan was er het nog steeds braakliggend ‘pleintje’, ons geliefkoosde plaats om van ’s morgens tot ‘s avonds te spelen en te ravotten.
Hierop was ook het ijzerateliertje van Mon Verhulst gevestigd. Ernaast was het huis van verver Robert Schoonjans en ernaast het atelier Radiohome van radiobouwer Herman Smets. Vervolgens was er het meubelmakers atelier van Oscar Colpaert. Dan nog de specerij-sigaren en wijnwinkel van Tavieken Van Cromphaut en op de hoek Café ’t Fonteintje, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Naar de Dirk Martensstraat toe, was er nog de hof van Charles Van Der Gucht de maker van de, nu zeer waardevolle, zwart-wit filmen over zijn geliefde stad Aalst en het volksleven van zijn inwoners.

De Visscherestraat:
Dit is zeer kort: in het stuk Wellekens-Caudronstraat was er dokter De Vidts en op de hoek van Caudronstraat woonde deurwaarder Saey met nog verder in de straat advocaat de Coninck-van Ooyen. Aan de overzijde was de coöperatief (bakkerij en koloniale waren) van de St. Jozefparochie.

Caudronstraat:
Vooraan rechts: kunstsmid De Motte in de tweede helft was er naast de hoek rechts het atelier van de Leon Rapide de enige motobouwer die Aalst gekend heeft.

De Schrijverstraat:
Vanaf de Wellekensstraat vooraan Henrieken de beenhouwer en verder op de hoek een café, en op de andere hoek een schoenmakerij met Jean De Neef als inwonend specialist, bijgenaamd Jeangsken Zat, jongman, fervent speler, met succes, op de beurs en verwoed verzamelaar van goudstukjes. Er naast was er het kolenmagazijn van Albert, ook caféhouder op de hoek van Pieter Coecke- en Valerius De Saedeleerstraat. Op de hoek van de Schrijverstraat was er dan ook nog het café bij Fons de filmoperateur van cinema Palace. De andere kant van de straat was het fiets-specerijwinkeltje bij Maria en Charles. Aansluitend aan het ‘pleintje’ was er nog het galvaniseeratelier van ‘de zwerten’ verwijzend naar zijn pekzwart haar en baard waar de eigenaar met getooid was.

Pieter Coeckestraat:
Vanaf de zeshoek was er links een Centrawinkel , verder een koffiebranderij, maar ik denk dat dit pas sinds begin ’60 was, na de Congocrisis want naar het scheen waren de uitbaters oud –kolonialen. Dan was er nog het café van de Coöperatief en op de hoek een klerenwinkel met erboven een atelier. In het tweede stuk van de straat was er de nog steeds bestaande Stock-Americain en in het deel voor de V. de Saedeleerstraat was er naast de hoek een bakkerswinkel, verder een huishoudwinkel bij De Coninck, vervolgens de behangerswinkel van Frits Minodt en bijna op de volgende hoek het coiffeursalon van de gebroeders Baeyens, in de voorplaats herensalon, met Gust; later verhuisd naar de Schrijverstraat in de gewezen beenhouwerij van Henrieken, en in de tweede plaats het damessalon, met Jef; later getrouwd met de dochter van de alom gekende frituur Lafont op de Molendries; zijn salon was van dan op de hoek van V. De Saedeleerstraat en Peter Benoitstraat, later heeft hij de frituur overgenomen en deze frituur heeft hij tot de sluiting uitgebaat. Aan de overzijde dus het café van Albert en ernaast de groothandel in suikerwaren, verder de marktkramers Soetinck gespecialiseerd in dekens en lakens verder nog het oudershuis Schoonjans ook ververs; rechtop de Schrijverstraat een groentenwinkel waarvan de eigenaar tijdens een alarm in de oorlog ’40-45 in een schuilkelder bemerkte dat hij een tas met groentenafval bij had in plaats van die met zijn waardepapieren. Verderop was er de melkwinkel van Van Caeckenberghe en ernaast de beenhouwerij van Van Neck, later verhuisd naar de Varkensmarkt rechtover het oud slachthuis; dan was er nog de verversfirma Vermeiren en rechtop de Visscherestraat de drogisterij van juffrouw Coppens en dan helemaal aan de zeshoek op de hoek de charcuterie van Legrand.

Valerius De Saedeleerstraat:
Vanaf de St. Annalaan rechts op de hoek de huidige apotheek? Dan was er een groentenwinkel en vervolgens de loodgieter Cammu iets verder het specerijwinkeltje van de familie De Craecker opengehouden door de ongetrouwde zuster en inwonend de twee broers Frans en Fons die het beroep van zelfstandig metser uitoefenden. En dan voor de hoek was er nog de kolenhandel Van Edgard Van Vaerenbergh en langs de andere zijde van de straat de electriciteitsgroothandel Energie en in het ‘stretjen’ naar de Vilainstraat was er een cafétje waarvan ik de naam nooit geweten heb. Dan was er het gedeelte tussen Wellekens- Pieter Coeckestraat met op de hoek een klein meubelwinkeltje en voorbij de Caudronstraat was café ’t Kanon. Aan de overzijde naast het ‘stretjen’ was er een schoenwinkel en nog voor de Vilainstraat was er een electriciteitswinkel, de beenhouwerij Picqeur en op de hoek een viswinkel. In het gedeelte naar de viaduct toe waren er bij mijn weten geen winkels behalve de reeds vernoemde zaken op beide hoeken.

Vilainstraat:
Hier was ook zeer weinig activiteit; gewoon voorbij ’t stretjen de damescoiffeuse Léontinne en verderop juist voor het versmallen van de straat een interlockwinkel.



Kluyskensstraat:
Ook zeer kort: de reeds vernoemde beenhouwerij van Lievens, ernaast de borstelmakerij van Paul Van Malderen, later verhuisd naar de Korte Zoutstraat; dan de verzekeringen van Jozef Van Steenbergen later ook verhuisd naar de Kerkstraat en voorts de gebouwen van het hopfabrieken van de Coninck en ernaast die van Felix Callebaut. Hier rechtop was de winkel van Albert de meubelmaker en ook nog de behanger-decorateur Fritz Lelonque.

Meuleschettestraat:
Bakkerij De Vos had ook een ingang langs deze straat en de venster was ook die waar hun dagelijkse versgebakken waren ten toon lagen. Enkele huizen verder was er Van Roy de pianostemmer, dan een kaas en melkwinkel met ernaast de bakkerij van Jozef Verleysen, later overgenomen door zijn bakkersgast Antoine Dufour, die dan nog later zijn bakkerij heeft overgebracht naar de hoek met de St. Annalaan. Juist voor de patronage was er een winkel van koloniale waren Waaslandia. Deel uitmakend van de patronage was er ook de Kring, waar men zich met de goedkeuring van meneer pastoor wel een stuk in zijn kraag mocht drinken, maar het liefst wel in trappist van Westmalle of Orval. Rechtop de Kluyskensstraat was er de schrijnwerkerij van de gebroeders Callebaut, later verkocht aan hophandelaar De Schaepdrijver, die op de grond een nieuw herenhuis bouwde. Als buur had deze het kantoor voor sociale huizenbouw van Pierre Moeyersoons, broer van de bekende Aalsterse familie.
Rechtop de J. Meganckstraat had men dan de fotowinkel van Jean Van de Perre en de limonademaker Frère Buyl, een imposante reus van 130kg, steeds op de baan met zijn lange stootkar geladen met bakken limonade. Iets verder was de verfwinkel van Cyriel Poep, meesterverver, kunstschilder en specialist in het namaken van hondendrollen.
Verder nog de groothandel in gleiswerk van De Saedeleer en de bonnetterie van Bosschaert, om de straat te eindigen met de meubelwinkel-makerij van Jeanette De Craecker en op de hoek het café van Jean de plekker. Aan de overkant was er een stoffenwinkeltje en op den hoek met de J. Meganckstraat was er café ‘Belga’, verderop naast de hoek had men de coiffeur-schrijnwerker Albert, specialist in het gladschaven van mansgezichten en houten planken. Op de hoek was er een ‘duister’ cafétje met meer klanten ’s nachts dan overdag.
De andere hoek was al sinds het ontstaan van de straat een groentenwinkel en ernaast een nogal ‘slordig’ bakkerijtje, om dan de straat af te sluiten met de fruit-groentenwinkel van Désiré bijgenaamd ‘Den Ezzel’.

Jozef Meganckstraat:
Voorbij de Belga was er een fabriekje dat later omgebouwd is naar de wasserij Van Crompthout en helemaal achteraan voor ’t stretjen naar de Wellekensstraat een kleine meubelmakerij.

Dit zijn zo wat de zaken die ik me nog herinner, mogelijk ben ik er nog vergeten of vergis ik me van naam, in de ene straat kwam men ook al wat meer dan in de andere, maar ons speelterrein beperkte zich zeker niet tot één straat.
De wereld gaat door, de tijd gaat voorbij, mensen gaan weg en soms keren ze niet meer terug en blijven alleen nog foto's achter. Robert Frank (1924-2019)

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 13016
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Re: de meuleschettewijk

Berichtdoor Alostum » 27 Mei 2014, 12:24

Geplaatst: 25 Jul 2012 12:56 am
muesli schreef:Van de Koolstraat en aanpalende straten herinner ik mij ook nog veel winkels. Ik heb daar dan ook van 1949 tot 1974 rondgelopen.
In de loop van die 25 jaar is er natuurlijk ook veel veranderd. Maar niet zo snel als nu.

In het deel Koolstraat vanaf de Gentse Steenweg tot het Klein Parksken (Astridpark) herinner ik me de zaadhandel van Lelong (dicht tegen de Steenweg). Verder verfhandel D'Haens, Coiffeur Chalin (bij Sjalen zegden wij), en aan de overkant bakkerij Sanders, meubelen De Ster en een garage (Volvo later).
Er was ook nog de boerderij van De Kegel (broer en zuster), wij zegden "bij Kegels" waar wij dagelijks melk gingen kopen.

In de Steenstraat (eerste huizen) : twee cafés, één op elke hoek, de stovenwinkel bij Miel en Anna, aannemer De Bruecker (met stootkar) en kunstglazenier Théo Meersman (Fiel).

In het deel van de Koolstraat vanaf de Steenstraat tot Meuleschette waren er veel handelszaken. Vandaar de bloeiende jaarlijkse braderie met Kapelleken Kermis. De kant van het Astridpark : Kruidenierszaak (bij Felix), beenhouwerij Jefken, Radios en TV's Ward Kiekens, bakkerij Tanckeré, café ..., bouwmaterialen (bij Albien), kaaswinkel, speelgoedwinkel Latour. Aan de overkant : breigoedwinkel Van Vaerenbergh (nu trofeën), kledingwinkel (hemden enz.) Corthals, vervoer De Cooman (nu carnavalartikelen Liebaut), krantenwinkel, café ..., beenhouwerij (Faquet), speelgoed Maria D'Hondt, reklameschilder Poep (later Paepe) en ik vergeet er nog waarschijnlijk.

Raf.

Foto uit 1952 of 1953 aan de deur van de breigoedwinkel Van Vaerenbergh met Augusta (Gusta) en haar dochter Agnes :

Afbeelding
De wereld gaat door, de tijd gaat voorbij, mensen gaan weg en soms keren ze niet meer terug en blijven alleen nog foto's achter. Robert Frank (1924-2019)

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 13016
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Re: de meuleschettewijk

Berichtdoor Alostum » 27 Mei 2014, 12:24

Geplaatst: 25 Jul 2012 06:10 pm
esja schreef:Muesli,

ik was van de St. Annalaan en moest dus ook elke dag langs de koolstraat naar school. Ik vrees echter dat je qua Maria D'Hondt een foutje maakt, dat was op de kant van 't klein parkske.
Verder was daar ook een oud winkeltje van schoolgerief, waar nu Backaert, de horlogemaker zit. Daarnaast, waar nu de parking is van Wellekens, was een cafétje dat achterna frituur werd, naam schiet me niet dadelijk te binnen.
Na de verkoop aan Wellekens is de frituur nog een tijdje aan de overzijde geweest, naast "mè kintj", zo genoemd omdat dat de aanspreektitel was die de bazin voor iedereen gebruikte.
De wereld gaat door, de tijd gaat voorbij, mensen gaan weg en soms keren ze niet meer terug en blijven alleen nog foto's achter. Robert Frank (1924-2019)

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 13016
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Re: de meuleschettewijk

Berichtdoor Alostum » 27 Mei 2014, 12:25

Geplaatst: 25 Jul 2012 06:49 pm
muesli schreef:Esja,

Ge hebt gelijk. Maria D'Hondt was aan de rechterkant als je naar Meuleschette ging en Latour aan de linkerkant.
De naam van dat cafétje waarover je schrijft ken ik ook niet meer.
Wat ik nog vergeten ben in de Koolstraat is Dr Dufour (tegen de Steenweg aan de overkant van Lelong).

Dicht tegen Meuleschette in de Schoolstraat schrijft Willy over een hoedenwinkel. Daar woonden Norbert De Ganck zijn tantes. Daarnaast was de beenhouwerij van William denk ik. In de Nestor de Tièrestraat herinner ik mij ook nog een winkel van pelsmantels (de kant van Malvina Chassé).

De Ezzel in de Meuleschettestraat was niet zo graag gezien bij jonge snotneuzen. Ik herinner mij dat we met een ganse bende afgesproken hadden om hem een toer te lappen. Eerst kwam iemand vragen of hij toppen had (een houten tol met koord) om mee te spelen. Neen zei hij onvriendelijk, ik heb geen toppen. Een kwartiertje later kwam een tweede hetzelfde vragen met hetzelfde antwoord. Toen kwamen er nog andere hetzelfde vragen met de boodschap dat ze allemaal uitverkocht waren in de andere winkels en dat iedereen op de speelplaats met toppen speelde. De week nadien lag zijn vitrine vol met toppen en natuurlijk kwam niemand er nog een kopen.

Raf.
De wereld gaat door, de tijd gaat voorbij, mensen gaan weg en soms keren ze niet meer terug en blijven alleen nog foto's achter. Robert Frank (1924-2019)

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 13016
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Re: de meuleschettewijk

Berichtdoor Alostum » 27 Mei 2014, 12:26

Geplaatst: 26 Jul 2012 12:15 am
esja schreef:naam van de frituur schiet mij te binnen: 't Lapieterken.
Was dit ook de naam van het café?
De wereld gaat door, de tijd gaat voorbij, mensen gaan weg en soms keren ze niet meer terug en blijven alleen nog foto's achter. Robert Frank (1924-2019)

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 13016
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Re: de meuleschettewijk

Berichtdoor Alostum » 27 Mei 2014, 12:26

Geplaatst: 10 Aug 2012 10:43 pm
Jo Bogaert schreef:Schoolstraat: hoek Koolstraat: eind jaren 50- begin 60 : beenhouwerij van Madame Saey (madam sai), daarnaast kruidenier Luc en Delphine. Verhuisden naar de Kapucienenlaan. Toen kwam Comar Sport er. Daarnaast modisten met hun neef Norbert. Dan wij: radio en tv winkel van Roger Bogaert. Daarnaast viswinkel van Robert De Backer en Celina. Dan Couverture-Handelsbeurs. Dan Morris den beenhouwer, met zoon William, dochter Marcia. Dan Delhaize (Madam Delees). Verderop De Cap (wat dat voordien was weet ik niet meer). Dan gesloten huizen. Fotograaf - naam ontsnapt me. Nog verder :drukkerij Sanders, die de Gazet van Aalst overnam.
De wereld gaat door, de tijd gaat voorbij, mensen gaan weg en soms keren ze niet meer terug en blijven alleen nog foto's achter. Robert Frank (1924-2019)

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 13016
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Re: de meuleschettewijk

Berichtdoor Alostum » 27 Mei 2014, 12:26

Geplaatst: 10 Aug 2012 10:44 pm
Jo Bogaert schreef:Fotograaf was Van Der Elst.
De wereld gaat door, de tijd gaat voorbij, mensen gaan weg en soms keren ze niet meer terug en blijven alleen nog foto's achter. Robert Frank (1924-2019)

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 13016
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Re: de meuleschettewijk

Berichtdoor Alostum » 27 Mei 2014, 12:27

Geplaatst: 11 Aug 2012 08:20 am
willy kiekens schreef:de Cap was vroeger het herenhuis van Roger Anné en ook ingangspoort met grote koer van de Couverture. De kinderen Anné waren: Loesje; Albert en Betty, de mama was een nederlandse van Den Haag wiens ouders aan het "Hof van de koningin" waren. Roger, de vader, was directeur in de couverture en is eind jaren '50 verongelukt met zijn Triumph in de autokoerswedstrijd "de omloop van Spa". De vader van Roger, mijnheer Frans, ook gewezen directeur in de Couverture woonde in N. de Tièrestraat links in het herenhuis met gele gevelsteen iets voorbij de pelsenwinkel.
De wereld gaat door, de tijd gaat voorbij, mensen gaan weg en soms keren ze niet meer terug en blijven alleen nog foto's achter. Robert Frank (1924-2019)

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 13016
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Re: de meuleschettewijk

Berichtdoor Alostum » 27 Mei 2014, 12:27

Geplaatst: 11 Aug 2012 09:20 am
gustvdb schreef:De "modisten" naast Comar Sport waren de gezusters Van der Elst (Hortentia ° Aalst 30.09.1896 +Aalst 07.04.1985 / Joanna Irene °Aalst 21.09.1898 +Aalst 03.03.1979). Hun neef was Van Stichel Gustaaf Frans Norbert °Aalst 02.06.1929 +Aalst 25.10.1992).
De fotograaf in de Schoolstraat was Van der Elst Emmanuel (°Antwerpen 26.03.1925 +Aalst 01.10.1982), een neef van beide modisten
De wereld gaat door, de tijd gaat voorbij, mensen gaan weg en soms keren ze niet meer terug en blijven alleen nog foto's achter. Robert Frank (1924-2019)

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 13016
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Re: de meuleschettewijk

Berichtdoor Alostum » 27 Mei 2014, 12:36

Geplaatst: 11 Aug 2012 11:39 am
stephane schreef:Bewoners van de omliggende straten van de Meueschettekapel (1903 )
Scans van VVAK mededelingen jaargang 25nr3 herfst 1998

Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

stephane
De wereld gaat door, de tijd gaat voorbij, mensen gaan weg en soms keren ze niet meer terug en blijven alleen nog foto's achter. Robert Frank (1924-2019)


Terug naar “Straten, pleinen, monumenten en gebouwen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 24 gasten

Advertentie