Barakken van Mijlbeek

Moderators: Alostum, janlouies, david

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 12318
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Barakken van Mijlbeek

Berichtdoor Alostum » 17 Apr 2020, 22:58

In het maandblad “L’Habitation à bon marché” van november 1934 verscheen volgend artikel, samengevat en vrij uit het Frans vertaald:

Aalst heeft nog steeds 146 barakken verspreid over 5 verschillende locaties. Roma zigeuners die in groep leven zijn beter af in vergelijk met de bewoners van deze rudimentaire barakken. Deze nomaden kunnen zich zijn minst bewegen volgens de seizoenen, klimaat, benodigdheden en... hun eigenzinnigheid, terwijl de bewoners van de barakken meedogenloos worden veroordeeld om er te blijven wonen, bij gebrek aan een betere comfortabele huisvesting.
Hoe kan het ook anders, met open riolen, gemeenschappelijk toiletten voor veel huishoudens. In de zomer is de hitte verstikkend in deze houten barakken, in de winter de ijskou die door spleten en kieren door de dunne scheidingswanden binnen dringt.
Wat zegt de dokter over deze situatie? We lezen in het verslag van Dr. Gravez (1) , voorzitter van de Gezondheidscommissie: De houten barakken geven niet voldoende beschutting tegen regen en wind die door de vele kieren binnendringt, door de samentrekking en verwijding van het hout. In de winter zijn deze woningen vochtig, vooral als er geen verwarming is. Bronchitis en longontsteking heersen, vooral bij kinderen, wat het aantal sterfgevallen verhoogt. In de zomer is het ondraaglijk warm. Deze warmte in combinatie met de warmte van de keukenkachel, de geur van de bereiding van maaltijden en die van het wassen van de was gemaakt in de enige woonkamer beschikbaar voor deze mensen, maken van deze kazerne een onhygiënische plaats en moet worden verboden. De ramen zijn veel te klein, dus de luchtvernieuwing is klein en de verlichting is er defect. Dit gebrek aan verlichting wordt verder versterkt door het feit dat de vrouwen, onwetend, sommige overbelast door een groot gezin, anderen ziek en zwak, anderen vrouwen van dronkaards, gebrek aan tijd of kennis, kracht of moed om hun huizen te onderhouden en hebben er vaak niet eens de middelen voor.

Afbeelding

De vele kieren en spleten in de wanden en vloeren bieden uitstekende schuilplaatsen voor allerlei ongedierte en ziektekiemen. De slaapkamer van de bewoners van de kazerne is ook niet in orde met de openbare hygiëne. Meestal zijn er 2 bedden - als je het een bed kan noemen - in elke slaapkamer, heel dicht bij elkaar geschoven. Dus de kamer is gevuld en de toegang van de bedden is via een zeer smalle doorgang. In elk bed slapen, 2, 3 en soms 4 kinderen, jongens en meisjes, in dezelfde kamer. Kleren hangen aan nagels, rondom de kamer.
De kamer van de ouders, waar vaak ook nog een bed voor de kleinste kinderen staat, en waar soms aardappelen of ander voedsel onder het bed ligt, verkeerd in dezelfde staat.
Doordat men zo kort opeen woont zijn de ramen nooit open, zo kan men niet zien in welke staat de kamers zich bevinden. Wanneer de ramen worden geopend, zijn de luiken gesloten, zodat de luchtverversing verre van bevredigend is.
Natuurlijke behoeften worden gedaan in kleine houten hokken waarin een paar kuipen staan die, wanneer gevuld, gedumpt worden in een put. Deze kuilen worden hier en daar gegraven, met er om heen meestal opgestapeld vuil en afval dat er ligt te rotten.
Het terrein waarop de barakken grotendeels werden gebouwd, voornamelijk die van het O.L.Vrouwplein en de Bergemeersestraat, was op de eerste plaats een moerassig perceel dat werd opgehoogd door de stadsruimingsdienst. Het is eigenlijk een ophoping van afval. Voortdurend komen dampen en ongezonde geuren uit de grond.

Afbeelding

Er zijn geen riolen, vuile wasserij- en schoonmaakwater stroomt tussen de kazerne, sluit zich aan bij het regenwater en vormen grote plassen die doorgang belemmert totdat het water verdampt of in de grond dringt. De bewoners hebben zelf kanalen gegraven waardoor een deel van het water kan weg stromen. Deze kanalen waren al zo diep en modderig dat de eerder genoemde administratie (2) ze hebben gevuld en vervangen door een baksteen geul. Dit is de enige hygiënische voorziening die is getroffen om het vuil water te evacueren.
Algemene zwakheden, verschillende huidziekten, chronische longfibrose, enteritis (3), besmettelijke ziekten en kindersterfte vieren!
Deze barakken worden erkend door alle artsen van de stad als de meest zielige en onhygiënische woningen van de stad.
Conclusie, Dr. Gravez pleit voor de bouw van kleine, goed geventileerde en goed verlichte woningen. Tot zover de hygiënische kant.

Hier zijn enkele passages uit het verslag van de heer Van de Winckel (4).
De belangrijkste factor van de werkelijk betreurenswaardige situatie van dit complex is de inplanting van de barakken.
Toen de vrachtvoerders het bouwmateriaal brachten, dumpten en verlieten, werden deze woningen zonder vooraf bestudeerd plan, zonder uitlijning, zonder voldoende ruimte, te dicht bij elkaar gebouwd.
's Nachts vormt dit complex een doolhof, waar niemand zich waagt en die niet erg bekend is bij de lokale bevolking; als we een crimineel nazitten, is het altijd daar dat we hem kwijtspelen.
De inplanting van de barakken vergemakkelijkt de vlucht van deze criminelen en hun geheime handel.
De dubbele woningen zijn vooral verwerpelijk; ze leiden tot voortdurende ruzies tussen de bewoners en zijn op geen enkele manier in staat om de moraal van kinderen te beschermen.
Bij het toewijzen van de huisvesting had men rekening moeten houden met de keuze en de rang van de bewoners.
Huishoudens, die voorheen ver van elkaar leefden en jarenlang in onverzoenlijke onenigheid leefden, kwamen hier bijeen; constante ruzies die eindigen in haat.

Afbeelding

Wanneer 's nachts de gebruikelijke dronkaards - en er zijn er relatief veel - hun barakken zoeken, beginnen de discussies: hun woede valt op de vijand (echt of denkbeeldig); uitdagingen, nachtelijke onlusten, gevechten - met daarop natuurlijk een politie-interventie, opstanden en wrok.
Er gaat geen dag voorbij dat de politieagenten, die verantwoordelijk zijn voor de sluiting van de 'estaminets' rondom dit complex, de bewoners van de barakken ontmoeten, vrouwen en mannen, en dit, na middernacht.
Onder de gewone oproerkraaiers - een twintigtal - zijn verschillende voormalige veroordeelden van diefstal, onfatsoenlijke mishandeling, enz…, die ooit werden vastgehouden.
De plunderaars blijven vooral niet inactief en het is op deze laatste categorie inwoners dat de aandacht van de politie vooral is gericht.
Er zijn enkele processen-verbaal opgesteld tegen zwervers. Met betrekking tot de morele kant: een dozijn vrouwen, tijdelijk gescheiden van hun echtgenoten, wonen er.
Drie vrouwen wonen er illegaal, elk met een man die er zogenaamd in pension is. Een proces-verbaal is opgesteld met een klacht van een beledigde echtgenoot.
Zes verstokte dronkaards en luilakken verschijnen regelmatig voor de kinderrechter voor het feit dat hun kinderen spijbelen, stelen of bedelen. Vier van deze kinderen werden bij vonnis uit deze verderfelijke omgeving gehaald en in instituten geplaatst zoals die van Ronse, Grembergen, enz…
Het aantal inwoners, dat uitsluitend uit het “crisisfonds” leeft, is zeer groot. Maar liefst 32 huishoudens worden geholpen door de Openbare Onderstand uit de Kattestraat (diverse nieuwe dossiers worden onderzocht). Veel huishoudens betalen geen huur of zijn al enkele maanden te laat met betalen. Drie beginnende branden - wegens de nalatigheid van de inwoners - werden waargenomen. De locatie van de kazerne is zodanig dat, als een brand niet snel genoeg kon worden ingeperkt, het hele complex in de vlammen zou opgaan en misschien zelfs mensenlevens zouden worden betreurd.
Dit standpunt, het is gemakkelijk te begrijpen, brengt ook de publieke moraal in gevaar en komt ten goede aan de nachtelijke bijeenkomsten van voormalige veroordeelden, want ze kunnen, op hun gemak, complotteren. De politie ontmoet ook vaak, 's nachts, in dit complex, jongeren die 2 tot 3 jaar werkloos zijn.
Tot slot, de heer Van de Winckel verklaart dat dit een complex van trieste en fatale barakken in alle opzichten is en dat het echt niet mogelijk is om er tegen op te boksen.
Deze zaak, helaas! is niet geïsoleerd, maar herhaald zich in vele steden en gemeenten van het koninkrijk. Wat is er nodig om aan deze situatie te verhelpen? De uitvoering van de wet van 20 april 1931.
De lening die door deze wet wordt toegestaan is 350 miljoen franken, waarvan 100 miljoen uitsluitend dient voor de bestrijding van onhygiënische huisvesting. Waar wachten we nog op om aan het werk te gaan?

1) Dokter Hilaire Gravez, ° Gijzegem 08/04/1889 - † Aalst 03/09/1974
2) Gezondheidscommissie
3) Darmontstekking
4) Jules Van de Winckel, politiecommissaris, ° Temse 22/08/1870 - † Haaltert 1963
"De stad is een labyrint, we lopen er door als door een rebus, een reeks geheimen die we tot elke prijs willen ontsluieren met een hardnekkigheid die wij in onze zoektocht leggen" (A. Cohen, 1988)

willykiekens
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 Mei 2014, 09:46

Re: Barakken van Mijlbeek

Berichtdoor willykiekens » 18 Apr 2020, 09:11

een paar zwarte bladzijden uit onze Aalsterse geschiedenis; persoonlijk ken ik iemand die als kind in deze krotten gewoond heeft.

Gebruikersavatar
Jerommeke
Berichten: 10342
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 21:14
Locatie: Aalst

Re: Barakken van Mijlbeek

Berichtdoor Jerommeke » 18 Apr 2020, 10:12

Deze barakken werden na WO I aan de rand van de stad opgericht als noodwoningen.
Aangezien men dit beschouwde als een tijdelijke voorziening voor noodlijdende gezinnen werd er weinig of geen riolering en degelijk sanitair voorzien.
Niemand had of kon voorzien dat de situatie uit de hand zou lopen.
De barakken van Mijlbeek waren de beruchtste maar er waren nog andere locaties zoals: Bergemeersenstraat, O.L.V. Plein, Rapenstraat, Jan Bijlstraat, St. Annalaan, Vooruitzichtstraat, Steenstraat, St. Apoloniastraat, Volksplaats of Ezelsplein (Het houten dorp).
Het verleden is niet wat er gebeurd is, het is wat wij ons ervan herinneren.

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 12318
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Re: Barakken van Mijlbeek

Berichtdoor Alostum » 18 Apr 2020, 13:01

Nog wat beelden van de 'Barakken van Mijlbeek' uit de collectie van het Stadsarchief

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Bron: Collectie Stadsarchief - schenking_2012_26_001 tot 010
"De stad is een labyrint, we lopen er door als door een rebus, een reeks geheimen die we tot elke prijs willen ontsluieren met een hardnekkigheid die wij in onze zoektocht leggen" (A. Cohen, 1988)

Gebruikersavatar
Jerommeke
Berichten: 10342
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 21:14
Locatie: Aalst

Re: Barakken van Mijlbeek

Berichtdoor Jerommeke » 19 Apr 2020, 12:25

In 1924 kocht de stad Aalst een 160-tal van die noodwoningen om de arme stadsgenoten huisvesting te bieden.
Het waren huisjes, geheel in hout, de daken in geasfalteerd karton, ongeveer 6m x 6m en bestaande uit drie plaatsen, één grote en twee kleine.
Door hun constructie waren deze slechts enkele jaren bestand tegen de weersomstandigheden en veranderden dan ook vrij snel in krotwoningen.
Aangezien dit slechts een voorlopige voorziening was werd er geen degelijke riolering en sanitair voorzien.
De huisjes werden geplaatst zonder enig plan, kriskras door elkaar zonder voldoende tussenruimte.
Het geheel vormde, zeker 's nachts, een doolhof waar niemand zich waagde die er onbekend was.
Sommige barakken waren tweewoonsten en gaven dikwijls aanleiding tot ruzie tussen de bewoners, ze waren ook niet geschikt om de zedelijkheid van de kinderen te bevorderen.
Er werd ook geen rekening gehouden met de onderlinge relaties tussen sommige families, sommigen die al jaren ruzie hadden maar ver van elkaar woonden werden nu samengebracht.
Sommige barakken werden niet alleen door Aalstenaars bewoond maar ook door "vreemdelingen", personen uit omliggende gemeenten.
In februari 1952 werd begonnen met de sloop van de nog resterende barakken maar pas in januari 1960 werden de laatste twee (barak 92 en 93) afgebroken.

Bron: samengevat uit "Stad Aalst, Mijlbeek".
Het verleden is niet wat er gebeurd is, het is wat wij ons ervan herinneren.

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 12318
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Re: Barakken van Mijlbeek

Berichtdoor Alostum » 24 Apr 2020, 22:51

Bewoners van de noodwoningen:

ADAM Arthur
° 18 01 1884 Tielt
x
Van Den BOGAERD Anna
° 15 10 1883 Wichelen
Uit dit huwelijk:
1. Willem
Brouwersgast (1938)
° 02 02 1914 Wichelen
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 7 (1927), barak 8 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
ARIJS Gustaaf
° 25 07 1897 Aalst
x
Van Den BREMPT Louisa
° 07 01 1890 Aalst
(dochter van Van Den BREMPT Jan en WAUTERS Maria)
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 7 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
ARYS Jan
Werkman (1938)
° 10 06 1902 Aalst
x
RINGOIR Emilia
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 2 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van ASSCHE Jan
° 27 02 1905 Aalst
x
GUNS Leontina
° 01 06 1904 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 16 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BAETENS Isidoor
Katoenbewerker (1938)
° 21 04 1908 Aalst
x
VERBESTEL Catharina
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 63 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BAEYENS Edmond
Katoenbewerker (1938)
° 05 02 1902 Aalst
x
HAUWELAERT Emilia
° 17 12 1904 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 43 (1938 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BAEYENS Emiel
Joutdraaier (1938)
° 04 10 1892 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 75 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BAEYENS Florent
Asfaltbewerker (1938)
° 08 03 1908 Aalst
x
SCHOON Sidonie
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 6 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BAEYENS Jozef
° 14 08 1891 Aalst
x
Van GEIT Maria
° 17 05 1903 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 42 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BAL Petrus
Zijdespinner (1938)
° 12 08 1894 Aalst
x
HOUCK Sidonia
° 22 07 1899 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 9 (1927 1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BELLON Florent
Wever (1938)
° Aalst
x
MORNAE Clementina
(dochter van MORNAE Hendrik (132) en Van MOL Emilia)
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 36 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BICQUE Maria
° 08 05 1922 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 18 (1946), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Der BIEST Karel
Werkman (1938)
° 02 11 1884 Aalst
x
FRANSAERT Agnes
° 16 03 1902 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 29 (1927), barak 62 (1938 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De BISSCHOP Adolf
Katoenbewerker (1938)
° 24 07 1901 Aalst
x
De SCHRIJVER Maria
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 8 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BLANCKAERT Stephaan
Katoenbewerker (1938)
° 09 12 1911 Aalst
x
Van PAPEGHEM HGelena
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 81 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De BOCK Clemens
° 26 06 1882 Gijzegem
x
MOLIN Maria
° 25 06 1887 Hofstade
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 10 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BOGAERT Rene
° 22 01 1889 Vlierzele
x
PETIT Amandina
° 02 01 1891 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 12 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De BOM Rene
° 12 08 1893 Moorsel
x
Van De VELDE Maria
° 16 06 1883 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 14 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BOMBEECK Jozef
Katoenbewerker (1938)
° 10 08 1895 Aalst
x
LABAY Maria
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 5 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BOMBEECK Karel
° 29 12 1888 Aalst
x
De SADELEER Victorina
° 10 09 1888 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat 4 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BOMBEECK Leopold
Vellenbewerker (1938)
° 01 02 1891 Aalst
x
DUREN Anna
Uit dit huwelijk:
1. Ivonna
° 20 06 1913 Aalst + voor 1944
2. Maria
° 22 11 1916 Aalst + voor 1944
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 51 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BORMS August
° 06 12 1890 Aalst
x
CORNAND Rosalia
° 07 12 1889 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak (sinds 20 03 1924)(1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Den BOSSCHE Domien
Metser (1938)
° 12 02 1905 Meldert
x
De BACKER Pelagie
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 16 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BRAECKMAN Cesar
Wisselwachter (1938)
° 04 01 1887 Melle
x
Van De MEERSSCHE Maria
° 26 03 1888 Aalst
Uit dit huwelijk:
1. Lodewijk
Katoenbewerker (1938)
° 06 09 1910 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 48 (1927), Bergemeersestraat barak 9 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Den BREMD Petrus
Wever (1938)
° 25 07 1907 Aalst
x
Van WESEMAEL Antonia
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 8 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Den BREMPT Jan
° 27 06 1854 Aalst + voor 1927
x
WAUTERS Maria
° 23 06 1860 Moorsel
Uit dit huwelijk:
1. Maria
° 07 01 1890 Aalst
x met De MOOR Willem (130)
2. Louisa
° 07 01 1890 Aalst
x met ARIJS Gustaaf (2)
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 7 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Den BREMT Alfons
Werkman (1938)
° 01 06 1886 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 16 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Den BROECK Jozef
Molenaarsgast (1938)
° 25 02 1871 Aalst
x
MERTENS Leontina
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 73 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De BROUWER Adolf
° 19 08 1894 Aalst
x
De SADELEER Louisa
° 27 03 1900 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 70 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BRULIN Camiel
Werkman (1938)
° 18 01 1896 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 25 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BRUYLAND Felix
Brouwersgast (1938)
° 27 09 1869 Gijzegem
x
CORTHALS Leopoldine
° 25 12 1872 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 16 (1938 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BURSENS Petrus
° 19 02 1849 Lebbeke
x
HOFMAN Maria
° 29 09 1854 St.Gillis Dendermonde
Uit dit huwelijk:
1. Coleta
° 11 07 1894 Aalst
x met ROELANDT Paul (160)
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 3 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
BUYLE Felix
° 15 10 1899 Mere
x
VERHULST Clementina
° 02 11 1899 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 11 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CALLEBAUT Cyriel
Zijdebewerker (1938)
° 30 06 1901 Aalst
x
SMET Alice
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 12 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CALLEBAUT Karel
° 10 02 1894 Aalst
x
SCHOCKAERT Rachel
° 08 01 1895 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CALLEBAUT Lodewijk
Zijdebewerker (1938)
° 30 07 1904 Aalst
x
Van De MAELE Justina
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 85 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CALLEBAUT Prosper
° 22 05 1900 Aalst
x
De GOEDT Maria
° 27 07 1898 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 24 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Der CAMMEN Polidoor
Werkman (1938)
° 16 05 1883 Aalst
x
D'HONDT Maria
Uit dit huwelijk:
1. Albien
Schoenmaker (1938)
° 23 05 1907 Aalst
2. Jan
Katoenbewerker (1938)
° 17 04 1909 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 21 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van CAUTER Edgard
° 01 01 1900 Aalst
x
MATTHIEU Catharina
° 27 05 1894 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De COCKER Alfons
Metser (1938)
° 02 09 1904 Zonnegem
x
Van VAERENBERGH Theresia
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 83 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De CONINCK Alfons
Hoeveknecht (1938)
° 22 10 1914 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De CONINCK Benedikt
Bieraftrekker (1938)
° 05 11 1899 Aalst
x
DIERICKX Anna Maria
° 21 01 1901 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 54 (1938 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De CONINCK Frans
Suikerbakker (1938)
° 17 01 1910 Aalst
x
PODEVYN Celina
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 2 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De CONINCK Joanna
° 10 01 1876 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 54 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CORAEL Philemon )
° 16 11 1907 Aalst
x
De SMET Maria
° 16 01 1909 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 14 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CORNAND Edmond
Kaaiwerker (1938)
° 21 03 1903 Aalst
x
De WIT Joanna
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 13 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CORNAND Gustaaf
Werkman (1938)
° 11 02 1912 Aalst
(zoon van CORNAND Nikolaas en VERLEYSEN Maria)
x
Van Der VEECKEN Joanna
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 11 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CORNAND Judocus
Metser (1938)
° 15 07 1890 Aalst
x
Van EXTERGEM Marjolaine
Uit dit huwelijk:
1. Jozefina
° 08 04 1916 Aalst + voor 1944
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 42 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CORNAND Lodewijk
Metser (1938)
° 11 01 1905 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 1 (sinds 09/02/1933 - 1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CORNAND Nikolaas
Kaaiwerker (1938)
° 26 01 1884 Aalst
x
VERLEYSEN Maria
Uit dit huwelijk:
1. Gustaaf
Werkman (1938)
° 11 02 1912 Aalst
x met Van Der VEECKEN Joanna
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 11 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CORTHALS Alfons
Zijdespinner (1938)
° 05 12 1890 Aalst
x
Van CAUWENBERGE Maria
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 16 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CORTHALS Gustaaf
° 22 02 1877 Aalst
x
HAMELINCKX Coleta
° 15 04 1890 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CORTHALS Gustaaf
Kaaiwerker (1938)
° 14 02 1907 Aalst
x
WAGEMAN Elisa
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 85/1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CORTHALS Jan
Kaaiwerker (1938)
° 06 10 1880 Aalst
x
De WUFFEL Joanna
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 61 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
CORTHALS Prosper
Haringroker (1938)
° 05 04 1896 Aalst
x
KEPPENS Gerardina
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 14 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De CUYPER Jan
Katoenspinner (1938)
° 25 12 1904 Aalst
x
Van DRIESSCHE Silvia
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
DECKMIJN Petrus
Werkman (1938)
° 16 10 1902 Roeselare
x
CORNAND Rosa
° 23 10 1904 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 92 (1938 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
DROEHOUDT Alfons
Vellenbewerker (1938)
° 12 07 1885 Isbergues
x
SCHELCK Anastasia
Uit dit huwelijk:
1. Jozef
Schoenmaker (1938)
° 16 02 1915 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 38 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
DÜREN Jan
° 30 11 1902 Hofstade
x
De COSTER Emilia
° 06 06 1909 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 85 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van EYGEM Frans
Werkman (1938)
° 18 12 1906 Aalst
(zoon van Van EYGEM Desire en De SAEDELEER Elodia)
x
Van VAERENBERGH Louisa
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 56 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van EYGEM Petrus
° 29 07 1900 Aalst
(zoon van Van EYGEM Desire en De SAEDELEER Elodia)
x
DUMORTIER Adrianna
° 01 02 1903 Diksmuide
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 1 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
FLIPS Franciscus
° 26 02 1894 Aalst
x
VERHULST Victorina
° 19 10 1892 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 11 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
FRANCK Camiel
Voerman (1938)
° 25 07 1887 Aalst
x
De RAEDT Clementina
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 13/1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
FRANCK Jacobus
Werkman (1938)
° 09 07 1880 Aalst
x
CORNELIS Maria
° 10 03 1884 Aalst
Uit dit huwelijk:
1. August
Grondwerker (1946)
° 15 01 1924 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 66 (1938 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van GEIT Frans
Werkman (1938)
° 23 04 1911 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 2 (sinds 14/02/1933 - 1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De GEYNST Frans
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 13 (1929), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
GEYSENS Frans
° 29 12 1885 Aalst
x
VOORHAEN Bertha
° 26 09 1891 Aalst
(dochter van VOORHAEN Jan en De CONINCK Maria)
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 24 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
GEYSENS Jozef
° 03 03 1896 Aalst
x
MERGAN Maria
° 18 09 1897 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 3 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
GEYSENS Karel
° 04 12 1880 Aalst
x
HEIREMANS Rosalia
° 09 12 1892 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 18 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
GHYSELS Frans
Garenglanzer (1938)
° 24 04 1887 Haaltert
x
BOELAERT Maria
° 24 02 1890 Kerksken
Uit dit huwelijk:
1. Gustaaf
Bleker (1938)
° 02 06 1912 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 52 (1927 1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van GOETHEM Benedikt
° 24 07 1860 Aalst + voor 1944
x
De SMET Catharina
° 01 09 1859 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 2 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van GOETHEM Gustaaf
Brouwersgast (1938)
° 23 02 1875 Moorsel
x
De SCHRIJVER Joanna
° 09 08 1876 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 21 (1938 - 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
GOOSSENS Frans
Huidenvetter (1938)
° 20 06 1902 Wetteren
x
ROELANT Camilla
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 14/1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De GROOT Evarist
Werkman (1938)
° 04 09 1885 Lebbeke
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 13 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De GROOT Oscar
Metserdiener (1938)
° 15 11 1899 Lebbeke
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 13 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
GYSSENS Frans
° 18 12 1884 Meldert
x
GYSSENS Emerentia
° 10 04 1887 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 38 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
D'HAESE Ferdinand
° 11 04 1876 Lede
x
D'HONDT Rosalia
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 44 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
D'HAESE Florent
Kaaiwerker (1938)
° 28 12 1903 Aalst
x
De SCHRIJVER Magdalena
° 08 07 1911 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 9/1 (1938 - 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
D'HAESELEER Engelbert
° 26 05 1863 Aalst
x
Van IMPE Emilia
° 24 07 1875 Mere
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
HAUWELAERT Leopold
Metser (1938)
° 05 09 1868 Aalst
Kind:
1. Jan
Katoenbewerker (1938)
° 29 10 1914 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 83 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
HAUWELAERT Lodewijk
Katoenbewerker (1938)
° 04 05 1913 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 43 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
HEBBELINCK Hendrik
° 07 11 1897 Aalst
x
BAEYENS Emelia
° 16 09 1897 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 6 (sinds 11/10/1924 -1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
HEEREMANS Karel
° 23 08 1862 Aalst
x
De WOLF Maria
° 11 08 1880 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 34 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
HENDRICK Alfons
° 20 03 1905 Aalst
x
De WOLF Paulina
° 06 04 1904 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 26 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van HERREWEGHE Arthus
x
VERMEIR Amandina
° 11 06 1886 Dendermonde
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 19 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
HEYSE Jan
° 01 06 1900 Lede
(zoon van HEYSE Theofiel en MEGANCK Leonia)
x
GODYNS Magdalena
° 08 10 1901 Erpe
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
HEYSE Theofiel
Werkman (1938)
° 04 05 1882 Schellebelle
x
MEGANCK Leonia
Uit dit huwelijk:
1. Jan
° 01 06 1900 Lede
x met GODYNS Magdalena
2. Frans
Hovenier (1938)
° 10 10 1904 Aalst
3. Polidoor
° 30 07 1907 Aalst
4. Hendrik
Kolenvoerder (1938)
° 16 02 1912 Aalst
5. Henriette
° 16 03 1915 Aalst + voor 1944
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 47 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
HEYVAERT Frans
° 20 11 1900 Aalst
x
VINCK Joanna
° 03 05 1902 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 3 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
HEYVAERT Philemon
Metser (1938)
° 13 08 1885 Herdersem
x
Van GOETHEM Maria
° 25 11 1876 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 3 (1927), barak 10/1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Der HULST Cornelis
Voerman (1938)
° 11 12 1875 Aalst
x
Van Der DONCKT Anna
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 22 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
HUYLEBROECK Frederic
Voerman (1938)
° 18 02 1904 Aalst + 07 04 1941 Bremen, Duitsland
x
MATTHIEU Louisa
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 51 (1938 - 1941), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
JACOB Frans
° 11 11 1866 Aalst
x
De MEERSMAN Maria
° 20 11 1882 Herdersem
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 14 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
JANSSENS Petrus
Wever (1938)
° 27 12 1906 Aalst
x
MEERT Alida
° 10 10 1903 Aalst + 01 06 1970 Aalst
(dochter van MEERT Polydoor/Leopold en CORNELIS Bernardina)
ADRES GEZINSHOOFD: Moorselbaan 187 (1927), Bergemeersestraat barak 21 (1938), Doornveld 23 (1955), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
"De stad is een labyrint, we lopen er door als door een rebus, een reeks geheimen die we tot elke prijs willen ontsluieren met een hardnekkigheid die wij in onze zoektocht leggen" (A. Cohen, 1988)

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 12318
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Re: Barakken van Mijlbeek

Berichtdoor Alostum » 24 Apr 2020, 22:52

Vervolg:

Van De KEERE Domien
° 26 06 1896 Lede
x
Van Den BOSSCHE Joanna
° 16 11 1897 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 17 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De KERPEL Alfons
Houtzager (1938)
° 16 03 1890 Lede
x
VERSTRAETEN Dorothea
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 67 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De KERPEL Camiel
Metser (1938)
° 22 07 1904 Erpe
x
TEMMERMAN Josefina
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 76/1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
KEYMOLEN Honoré
° 05 05 1867 Erpe + voor 1944
x
HOFFELINCK Victorina
° 08 08 1869 Bambrugge
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat 19 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
KINDERMANS Romaan
Metser (1938)
° 02 01 1897 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 46 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
LABAY Felix
Spinner (1938)
° 30 10 1909 Aalst
x
D'HAESE Joanna
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 35 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
LAMBERTIN Constant
Katoenbewerker (1938)
° 03 11 1904 Aalst
x
LABAY Sophia
° 19 06 1906 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 8/1 (1938 - 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De LANDSHEER Jacobus
Metser (1938)
° 14 12 1880 Aalst
x
MATTHYS Marie
° 25 09 1883 Aalst
Uit dit huwelijk:
1. Rene
Werkman (1938)
° 29 05 1910 Schaarbeek
2. Frans
Garentwijnder (1938)
° 07 03 1913 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 30 (1927 - 1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
LERNOU Leo
° 19 02 1898 Geluwe
x
Van MIEGHEM Clothilda
° 30 10 1895 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak (sinds 02 10 1923 - 1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
LIEBAUT Tesideer
° 12 02 1893 Aalst
x
RIMBAUT Margareta
° 27 03 1890 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 47 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
LIEVENS August
Brouwersgast (1938)
° 21 03 1913 Aalst
(zoon van LIEVENS Benjamien (107) en SCHOLLAERT Maria)
x
Van Der VEECKEN Eugenia
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 4 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
LIEVENS Benjamien
° 12 12 1873 Aalst
x
SCHOLLAERT Maria
° 23 02 1878 Aalst
Uit dit huwelijk:
1. Joanna
° 10 02 1904 Aalst
2. August
Brouwersgast (1938)
° 21 03 1913 Aalst
x met Van Der VEECKEN Eugenia
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 15 (1927), Bergemeersestraat barak 4 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
LINTHOUT Jozef
° 13 04 1890 Aalst
x
CORTHALS Augusta
° 08 07 1896 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 5 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
LINTHOUT Leopold
Huidenvetter (1938)
° 15 11 1907 Aalst
x
PAREWYCK Philomena
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 85 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van De MAELE August
° 09 12 1894 Aalst
x
D'HAESE Isabelle
° 14 02 1902 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat 2 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van De MAELE Eduard
Vellenbewerker (1938)
° 06 10 1872 Aalst
x
WELLEKENS Francisca
° 25 01 1875 Aalst
Uit dit huwelijk:
1. Jan
Vellenbewerker (1938)
° 13 10 1901 Aalst
2. Albertus
Betonneerder (1945)
° 05 05 1904 Aalst + 09 02 1945 Weimar, Duitsland
3. Lodewijk
Vellenbewerker (1938)
° 31 12 1906 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 6 (1927 1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van De MAELE Romaan
Vellenbewerker (1938)
° 22 02 1900 Aalst
x
JACOB Palmyra
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 15 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Der MAELEN Petrus
Kaaiwerker (1938)
° 12 05 1907 Aalst
x
TEMMERMAN Judith
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 89 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
MAES Jozef
° 16 10 1880 Gent
x
KINDERMANS Malvina
° 11 01 1894 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 16/1 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
MATTHIEU Felix
° 10 11 1850 Aalst
x
De NEVE Amelia
° 13 04 1857 Bambrugge
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
MATTHIEU Gustaaf
Katoenbewerker (1938)
° 14 03 1882 Aalst
x
De COOMAN Coleta
° 29 04 1882 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak (1927), Bergemeersestraat barak 22 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
MEERSMAN Egidius
° 04 08 1834 Hofstade + voor 1927
x
VERSTRAETEN Rosalia
° 03 05 1854 Nieuwerkerken
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 1 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
MEERT Alfons
Brouwersgast (1938), monteerder (1955)
° 23 11 1910 Aalst
x
RINGOIR Rosalia
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 7 (1938), Bergemeersestraat 83 (1955), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
MEERT Gustaaf
° 18 10 1893 Aalst
x
VOORHAEN Maria
° 20 01 1896 Aalst
(dochter van VOORHAEN Jan en De CONINCK Maria)
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 43 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
MERCKX Albertus
Knecht (1945)
° 19 01 1924 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 61 (1945), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
MERCKX Theofiel
Nachtwaker (1938)
° 02 09 1871 Erembodegem
x
De WAELE Malvina
° 19 05 1888 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 78 (1938), barak 61 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De MET Anna
° 06 12 1855 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 93 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van MIEGEM Emile
° 14 01 1867 Geraardsbergen
x
Van Den EECKHOUT Maria
° 31 10 1859 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak (sinds 02 10 1923 - 1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van MIEGEM Jan
Werkman (1938)
° 27 02 1880 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 54/1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
MOERENHOUT Jozef
Leurder (1938)
° 03 08 1872 Aalst
x
Van Den STEEN Maria
° 21 01 1870 Aalst
Uit dit huwelijk:
1. Gustaaf
Werkman (1938)
° 04 12 1902 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 32 (1927), barak 32/1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De MOL Willem
° rond 1926
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 67 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van MOL Jan
Katoenbewerker (1938)
° 24 09 1875 Aalst
x
ARYS Delphina
° 10 04 1878 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 10 (1927 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van MOL Prosper
Katoenbewerker (1938)
° 03 01 1904 Aalst
x
CEUPPENS Julia
° 31 07 1909 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 11 (1938), 8 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De MOOR Willem
° 01 10 1886 Aalst
x
Van Den BREMPT Maria
° 07 01 1890 Aalst
(dochter van Van Den BREMPT Jan en WAUTERS Maria)
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 7 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
MORNAE Adolf
Pantoffelmaker (1938)
° 24 05 1904 Aalst
x
Van HOLEN Irma
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 24/1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
MORNAE Hendrik
Stoker (1938)
° 23 03 1874 Erembodegem
x
Van MOL Emilia
Uit dit huwelijk:
1. Clementina
x met BELLON Florent
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 36 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De NEEF Jacobus
Metserdiener (1938)
° 16 04 1905 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 6 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De NEEF Jozef
Katoenbewerker (1938)
° 02 02 1909 Aalst
x
BAL Hortentia
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 7 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De NEVE Frans
° 17 11 1901 Aalst
x
De BRAUWER Rosalia
° 12 12 1898 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 19 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De NEVE Jozef
Verfmaker (1938)
° 17 09 1909 Brussel
x
De NEEF Emilia
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 6 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De NIL Petrus
° 13 09 1863 Meldert
x
PODEVYN Clementia
Uit dit huwelijk:
1. Jozef
° 25 07 1896 + 27 09 1914 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Doolhofstraat 41 (1914), O.L.Vrouwplein barak 8 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
NOëL Joannes
° 25 04 1860 Erpe
x
COPPENS Dymphna
° 06 04 1865 Nieuwerkerken
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 22 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van NUFFEL Camiel
° 01 03 1901 Aalst
x
SERGANT Philomena
° 11 01 1903 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 32 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De NYS Domien
Wever (1938)
° 28 05 1905 Erpe
x
VERMEIR Charlotte
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 3 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van PAPEGHEM Gustaaf
° 26 08 1874 Aalst
x
De ROP Maria
° 10 04 1876 Erembodegem
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 91 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
PAUWELS Antoon
Schilder (1938)
° 09 04 1866 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 55 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
PHILIPS Alfons
Katoenbewerker (1938)
° 01 06 1898 Aalst
x
D'HAESE Leonie
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 14 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
PHILIPS Fidelis
° 29 06 1926 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 86 (1944), barak 96 (1945), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
PHILIPS Frans
° 11 05 1903 Baardegem
x
De MOL Philomena
° 27 07 1905 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 86 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
PLAS Frans
Metser (1938)
° 23 07 1899 Hekelgem
x
SCHOLLAERT Joanna
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 21 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
PLAS Hendrik
Vellenbewerker (1938)
° 28 01 1881 Aalst
x
De VYLDER Amandina
° 25 07 1881 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 19 (1927 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
PODEVYN Alfons
Katoenbewerker (1938)
° 01 09 1895 Aalst
x
HAUWELAERT Augusta
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 83/1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
PODEVYN Alfons
Steenbakker (1938)
° 04 01 1899 Aalst
x
PAREWYCK Jozefina
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 79 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De POORTER Petrus
° 05 08 1886 Aalst
x
GEYSENS Maria
° 03 02 1888 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 20 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
PORIAU Jozef
Marmerhouwer (1938)
° 01 12 1866 Aalst
x
LINTHOUT Francisca
° 12 03 1875 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 25 (1927 1938), barak 28 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De PRINS Jozef
Schilder (1938)
° 08 10 1909 Aalst
x
BOMBEECK Joanna
° 06 03 1911 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 80 (1938 - 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
REDANT August
Vrijwilliger (1938)
° 22 08 1908 Aalst
x
PORIAU Amelia
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 41 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
REDANT Benedikt
° 04 07 1856 Mere
x
LUYCX Leonia
° 27 06 1861 Aalst
Uit dit huwelijk:
1. Gabriel
Glanzer (1938)
° 15 01 1903 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 17 (1927 - 1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De RIDDER Albert
Plafoneerder (1938)
° 12 03 1871 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 8 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
RINGOIR Frans
Werkman (1938)
° 12 08 1908 Aalst
x
De MOL Sidonie
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 23 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
ROBBRECHT Alfons
Plafoneerder (1938)
° 11 10 1898 Aalst
x
PAREWYCK Emerentia
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 20 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
ROELANDT Lodewijk
Katoenbewerker (1938)
° 21 01 1909 Aalst
x
VERHAEST Rachel
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 33 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
ROELANDT Paul
° 05 02 1898 Aalst
x
BURSENS Coleta
° 11 07 1894 Aalst
(dochter van BURSENS Petrus en HOFMAN Maria)
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 3 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
ROOSEN Joost
Katoenbewerker (1938)
° 04 09 1902 Aalst
x
Van EYGEM Nathalie
° 17 09 1902 Aalst
(dochter van Van EYGEM Desire en De SAEDELEER Elodia)
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 20 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SADELEER Dominicus
° 19 12 1882 Aalst
x
BAEYENS Philomena
° 29 06 1883 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 18 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SADELEER Frans
Werkman (1938)
° 23 09 1909 Aalst
x
VERSTRAETEN Maria
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 15/1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SADELEER Jozef
Muzikant (1938)
° 07 12 1863 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 15 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SAEDELEER Désiré
Kaaiwerker (1938)
° 16 08 1909 Aalst
x
MOORTGAT Adriana
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 76 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
SCHEERLINCK Gustaaf
Werkman (1938)
° 03 10 1890 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 88 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
SCHEERLINCK Leo
° 09 07 1898 Aalst
x
MEERT Maria
° 02 10 1898 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 50 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
SCHELLINCK Maria
° 03 05 1884 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 35 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
SCHOCKAERT Frans
° 17 09 1895 Aalst
x
VINCK Charlotta
° 26 12 1900 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 27 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
SCHOLLAERT Adelina
° 24 11 1895 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 17 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
SCHOLLAERT Alfons
Vellenbewerker (1938)
° 14 08 1891 Aalst
x
FRANSAERT Jozefina
° 26 09 1892 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 47/1 (1938), 74/1 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
SCHOLLAERT Elisa
° 08 11 1902 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 17 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
SCHOLLAERT Philemon
Metser (1938)
° 08 09 1878 Aalst
x
CORTHALS Octavia
° 20 02 1876 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 39 (1938 - 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
SCHOON Hippoliet
Hoedenmaker (1938)
° 22 11 1884 Aalst
x
De SCHRIJVER Leopoldine
° 20 04 1886 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 5 (1938 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SCHRIJVER Jan
Werkman (1938)
° 09 04 1884 Aalst
x
VERCAMMEN Rosina
Uit dit huwelijk:
1. Romaan
Metser (1938)
° 15 12 1903 Aalst
2. Maurits
Rekgombewerker (1938)
° 05 10 1913 Aalst
x met De GEYNDT Maria
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 82 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SCHRIJVER Maurits
Rekgombewerker (1938)
° 05 10 1913 Aalst
(zoon van De SCHRIJVER Jan en VERCAMMEN Rosina)
x
De GEYNDT Maria
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 82 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SCHRIJVER Philemon
Zonder (1938)
° 03 11 1862 Aalst
x
Van Den BORRE Maria
Uit dit huwelijk:
1. Jozef
Werkman (1938)
° 17 12 1914 Halle
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 11 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SCHRIJVER Willem
° 26 09 1881 Aalst
x
MEERT Maria
° 09 02 1881 Aalst
Uit dit huwelijk:
1. Catharina
° 19 09 1901 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 41 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SIMPEL Antoon
Katoenbewerker (1938)
° 20 06 1911 Roeselare
x
MATTHIEU Martha
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 26/1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SIMPEL Juliaan
Schoenmaker (1938)
° 27 09 1913 Roeselare
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 10 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SMEDT Philemon
Katoenbewerker (1938)
° 17 03 1904 Aalst
x
PLAS Gabrielle
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 77/1 (sinds 08 04 1933 - 1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SMET August
Wever (1938)
° 12 09 1900 Aalst
x
SCHOLLAERT Augusta
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 87 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SMET Camiel
Houtbewerker (1938)
° 01 08 1908 Aalst
x
Van De VELDE Juliette
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 29 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SMET Domien
Lacetbewerker (1938)
° 04 06 1895 Aalst
x
POSSÉ Augusta
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 23 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SMET Frans
° 17 10 1901 Aalst
x
Van MOL Maria
° 01 05 1896 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 10 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SMET Jan
Houtdraaier (1938)
° 07 03 1900 Aalst
x
De VOS Maria
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 6 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SMET Jozef
° 13 03 1872 Aalst
x
COPPENS Hortentia
° 24 03 1870 Aalst
Uit dit huwelijk:
1. Frans
Houtbewerker (1938)
° 30 03 1914 Aalst + voor 1938
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 4 (1927), Bergemeersestraat barak 5 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SMET Lodewijk
° 04 03 1897 Aalst
x
De WOLF Maria
° 05 05 1895 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 53 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SMET Philemon
Metser (1938)
° 14 09 1898 Erembodegem
x
De VELDER Renilda
° 26 02 1898 Aaigem
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 64 (1938 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De SMET Polidoor
° 10 10 1896 Aalst
x
De SIMPEL Evelina
° 22 02 1900 Roeselare
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 15 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Der SPEETEN Simon
Leurder (1938)
° 09 02 1893 Aalst
x
Van De WIELE Anna
° 11 09 1896 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 37 (1927 - 1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
SPILLEBAUT Frans
° 22 05 1858 Aalst
x
HEIRMAN Clementina
° 03 03 1863 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 37 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Den STEEN Augustien
Metser (1938)
° 30 06 1901 Aalst
x
CLAESSENS Maria
° 08 09 1906 Burcht
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 88/1 (1938 - 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Den STEEN Karel
° 09 08 1869 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 31 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
STERCK Engelbert
° 17 09 1897 Aalst
x
FONCE Margareta
° 15 03 1896 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 44 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
STEVENS Ignatius
° 26 04 1857 Aalst
x
PEEREBOOM Clementina
° 25 11 1858 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 21 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Der STOCK Domien
° 18 03 1895 Aalst
x
VERLEYSEN Maria
° 17 12 1885 Haaltert
ADRES GEZINSHOOFD: Albrechtlaan barak 1 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Der STRAETEN Leopold
° 03 01 1870 Aalst
x
BASTIEN Maria
° 12 05 1871 Aalst
Uit dit huwelijk:
1. Malvina
° 16 03 1902 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 6 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
STUYVER Petrus
° 25 11 1888 Aalst
x
ANKAER Maria
° 16 04 1899 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 29 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
TEMMERMAN Eduard
° 07 01 1884 Hofstade
x
Van Den STEEN Leona
° 05 06 1893 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 19 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
TEMMERMAN Frans
Houtbewerker (1938)
° 26 03 1902 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 13 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
TEMMERMAN Jan
Zandleurder (1938)
° 24 04 1892 Aalst
x
PHILIPS Philomena
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 46 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
TEMMERMAN Karel
Houtbewerker (1938)
° 10 01 1906 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 73 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
TROCH Frans
Wever (1938), katoenbewerker (1946)
° 03 11 1899 Aalst
x
BACKAERT Catharina
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 10 (1938), barak 70 (1946), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
TROCH Jan
Metser (1938)
° 25 12 1914 Aalst + voor 1938
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 22 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van UNCHEM Livinus
Zijdespinner (1938)
° 21 02 1896 Aalst
x
Van SANDE Bertha
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 18 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van VAERENBERGH Alfons
° 10 02 1873 Aalst + voor 1944
x
De SCHRIJVER Maria
° 30 05 1874 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 56 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van VAERENBERGH Camiel
Dagbladverkoper (1938)
° 08 11 1857 Aalst
x
De MOL Sidonie
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 28 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De VALCK Frans
Stoker (1938)
° 05 09 1899 Hofstade
x
De BOM Clementia
° 06 11 1899 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 8 (sinds 03 08 1921)(1927), Bergemeersestraat barak 27 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van Der VEECKEN Felix
° 06 10 1887 Aalst
x
De CONINCK Melania
° 30 01 1890 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 71 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van De VELDE Constantinus
° 21 07 1865 Aalst
x
Van Den BORRE Emilia
° 24 02 1874 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 11 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van De VELDE Jozef
Wever (1938)
° 04 11 1912 Aalst
x
TROGH Maria
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 34 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van De VELDE Polidoor
° 30 10 1900 Aalst
x
PLESCHKA Margareta
° 14 07 1902 Laar
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 8 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VERA Alexander
° 14 06 1866 Aalst
x
GILLIS Maria
° 15 01 1863 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 14 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VERBEIREN Frans
° 28 05 1895 Aalst
x
FOSSEY Maria
° 31 07 1898 Creully
ADRES GEZINSHOOFD: St.Annalaan barak (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VERHEVEN Alfons
Werkman (1938)
° 03 09 1889 Schellebelle
x
EECKHOUT Hortentia
Uit dit huwelijk:
1. Judocus
Tabakbewerker (1938)
° 02 11 1914 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 20 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VERHOFSTADT Frans
° 11 02 1895 Aalst
x
TROGH Sidonia
° 06 04 1892 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 49 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VERHULST Gerard
Katoenbewerker (1938 1945)
° 15 01 1898 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 75 (1938), Bergemeersestraat barak 22 (1945), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VERLEYSEN Felix
Grondwerker (1938)
° 24 06 1905 Aalst
(zoon van VERLEYSEN Frans (220) en HUNNINCK Leonia)
x
BOGAERT Eugenie
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 31 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VERLEYSEN Frans
° 05 10 1853 Aalst + voor 1944
x
HUNNINCK Leonia
° 28 04 1867 Haaltert
Uit dit huwelijk:
1. Josephina
° 17 05 1903 Aalst
2. Felix
Grondwerker (1938)
° 24 06 1905 Aalst
x met BOGAERT Eugenie
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 30 (1927), Bredestraat barak (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VERMOESEN Philemon
Metserdiener (1938)
° 25 07 1900 Aalst
x
SCHEERLINCK Leontina
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 23/1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VERPETEN Philemon
° 14 11 1900 Moorsel
x
De NEEF Prudentia
° 18 01 1903 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 7 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VERSTRAETEN Camiel
° 14 11 1906 Aalst
x
De SAEDELEER Maria
° 15 11 1912 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 21 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VERSTRAETEN Hendrik
° 07 07 1886 Aalst
x
BRULIN Maria
° 16 05 1884 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 21 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VERSTRAETEN Philemon
Kaaiwerker (1938)
° 03 03 1905 Aalst
x
HAUWELAERT Camilla
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 12 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De VEYLDER Petrus
Autovoerder (1938)
° 26 08 1903 Aalst
x
De SMET Malvina
° 02 07 1902 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 2/1 (1938 - 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VINCK Clement
Steenzager (1938)
° 25 05 1904 Aalst
x
De GHEEST Margareta
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 32 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
VOORHAEN Jan
° 09 02 1862 Aalst
x
De CONINCK Maria
° 04 10 1868 Aalst
Uit dit huwelijk:
1. Bertha
° 26 09 1891 Aalst
x met GEYSENS Frans
2. Maria
° 20 01 1896 Aalst
x met MEERT Gustaaf
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 43 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De VOS Achiel
° 29 04 1888 Mere
x
De CONINCK Leonia
° 01 06 1895 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De VOS Prosper
Vellenbewerker (1938)
° 03 08 1881 Aalst
x
De SMEDT Francisca
° 31 01 1883 Aalst
Uit dit huwelijk:
1. Triphon
Metser (1938)
° 05 02 1907 Aalst
x met SONCK Irène
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 15 (1938 - 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De VOS Triphon
Metser (1938)
° 05 02 1907 Aalst
(zoon van De VOS Prosper en De SMEDT Francisca)
x
SONCK Irène
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 15 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De VOS Vital
Werkman (1938)
° 01 03 1914 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Rapenstraat barak 15 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De VULDER Philip
° 06 04 1889 Aalst
x
BERLENGE Catharina
° 21 12 1886 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 1 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De WAEL Karel
Maïsbewerker (1938)
° 19 08 1898 Aalst
x
De SMET Joanna
° 17 04 1899 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 45 (1927 - 1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
WAGEMAN Jan
° 13 11 1876 Aalst
x
LAMBERTIN Mathilde
° 26 07 1884 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak (1927), barak 9 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van De WALLE Camiel
Werkman (1938)
° 26 07 1896 Aalst
x
BARREZ Barbara
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 14 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
WAMBACK Serafien
° 12 08 1899 Aalst
x
DUMONT Maria
° 13 09 1899 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: St.Apoloniastraat barak (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
WAUTERS Alfred
Werkman (1938)
° 03 05 1899 Aalst
x
GITS Elvira
° 19 10 1907 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 77/1 (1938 - 1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
WELLEMAN Emiel
° 30 05 1898 Luik
x
CORTHALS Jozefina
° 04 03 1889 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 3 (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
WESEMAEL Raymond
Katoenbewerker (1938)
° 30 03 1899 Aalst
x
SERÉ Malvina
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 26/1 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
Van WESEMAEL Albert
Metserdiener (1938)
° 23 05 1889 Aalst
x
Van Der ELST Elisa
ADRES GEZINSHOOFD: Jan Bijlstraat barak 8 (1938), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De WITTE Guillielmus
Huisschilder (1945)
° 31 07 1916 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: O.L.Vrouwplein barak 8 (1945), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De WITTE Jan
° 30 06 1925 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Bergemeersestraat barak 23 (1948), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
De WOLF Alfons
° 25 06 1891 Aalst
x
De NEVE Maria
° 28 02 1895 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: St.Apoloniastraat barak (1944), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
WUYTENS Petrus
° 16 08 1887 Aalst
x
MATTHIEU Palmyra
° 10 03 1892 Aalst
ADRES GEZINSHOOFD: Steenstraat barak 9 (1927), Aalst
═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════
"De stad is een labyrint, we lopen er door als door een rebus, een reeks geheimen die we tot elke prijs willen ontsluieren met een hardnekkigheid die wij in onze zoektocht leggen" (A. Cohen, 1988)


Terug naar “Straten, pleinen, monumenten en gebouwen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Advertentie