Kanaal Ath – Aalst

Moderators: Alostum, janlouies, david

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 12004
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Kanaal Ath – Aalst

Berichtdoor Alostum » 08 Aug 2015, 12:39

Kanaal Ath – Aalst

Berigt

Den Minister van Binnenlandsche zaken berigt dat de plans en de andere stukken uytmakende het voor-ontwerp der werken van canalisatie van den Dender tusschen Ath en Aelst, met welkers uytvoering de heeren Augustyn en Valentyn Van der Elst voorstellen zich te gelasten, mits de concessie van regten te heffen op die rivier, zullen berustende zyn, overeenkomstig de schikkingen van het koninklyk besluyt van den 18 july 1832, in de provinciale gouvernements hotels te Brussel, Gent en Bergen, van de 15 der loopende maend november tot den 15 december aenstaende.
Gedurende dien tyd zal aldaer een register geopend zyn tot het ontfangen der aenmerkingen waer toe dat ontwerp zou kunnen aenleyding geven.
De algemeene helling van de rivier van Ath tot Aelst zal hersteld worden bij middel van twaelf sas-sluyzen van den inhoud van een schip. Die sluyzen zullen eene breedte hebben van 5 meters 20 centimeters, en eene lengte van 42 centimeters tusschen het houtwerk der deuren, en zullen gemaekt worden met kareel, arduyn en blok-steenen.

Bron: Memorial Administratif 1836 (deel 40)
"De stad is een labyrint, we lopen er door als door een rebus, een reeks geheimen die we tot elke prijs willen ontsluieren met een hardnekkigheid die wij in onze zoektocht leggen" (A. Cohen, 1988)

Terug naar “Verkeer - Vervoer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Advertentie