Maeskes Roem

Moderators: Alostum, janlouies, david

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 11993
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Maeskes Roem

Berichtdoor Alostum » 28 Dec 2016, 21:55

Koffiebranderij "Maeskes Roem" - 1963
H. Podevijn
Merestraat 73
Afbeelding

Ik meen me te herinneren dat er vóór 1963 een koffiebranderij "Maeskes Roem" in Gijzegem was.

Heden is er al twee generaties lang een koffiebranderij "Maeskes Roem" in Moorsel.
"De stad is een labyrint, we lopen er door als door een rebus, een reeks geheimen die we tot elke prijs willen ontsluieren met een hardnekkigheid die wij in onze zoektocht leggen" (A. Cohen, 1988)

stephane
Berichten: 1515
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 21:32

Re: Maeskes Roem

Berichtdoor stephane » 29 Dec 2016, 09:58

Bij de geboorte van de firma “Maeskes Roem” gaan we terug naar het jaar 1925, te Gijzegem waar de familie Maes de koffiebranderij oprichtte. Vandaar ook de naam. Het cliënteel bestond uit de vele kleine buurtwinkeltjes die vroeger in elke straat te vinden waren.
In het jaar 1969 kwam de firma in handen van de familie Callebaut-De Plecker, de firmanaam werd behouden, maar de winkeltjes verdwenen uit het straatbeeld. Het is echter deze familie die de fundering legde van het grote succesverhaal van de koffiebranderij “Maeskes Roem”. Men ging op zoek naar nieuw cliënteel. Bedrijven, rustoorden, scholen en horeca waren vanaf deze periode de belangrijkste klanten.
1993. In dit jaar werd de koffiebranderij verdergezet door zoon, Callebaut Karl en schoondochter, Mievis Bettina die reeds al vele jaren werkzaam waren in de zaak. Dit gaf mogelijkheden tot modernisering.
“Maeskes Roem” investeerde in een volledig geautomatiseerde verpakkingslijn waardoor men de productie kon opvoeren maar toch het ambachtelijke branden van de koffie niet uit het oog verloor.

bron: website Maeskes Roem

stephane
Stephane - stephanedp@hotmail.com - Aalst

willykiekens
Berichten: 869
Lid geworden op: 21 Mei 2014, 09:46

Re: Maeskes Roem

Berichtdoor willykiekens » 29 Dec 2016, 15:24

Ik heb de laatsten Maes eigenaar nog gekend. Het is dank de huidige eigenaars dat de naam nog bestaat en verder professioneel is uitgebreid. Men heeft er als particulier nog steeds keuze uit verschillende koffiesoorten en aanverwante producten en dit aan zeer schappelijke prijzen. Het is een ritje naar Moorsel waard.


Terug naar “Handel (groot en klein)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Advertentie