Kapelllen Onze Lieve Vrouw ter Linden en Meuleschette

Moderators: Alostum, janlouies, david

Sint-Jozef125
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 Mei 2015, 17:35

Kapelllen Onze Lieve Vrouw ter Linden en Meuleschette

Berichtdoor Sint-Jozef125 » 02 Jul 2015, 15:00

Voor onze tentoonstelling zijn wij nog op zoek naar beeldmateriaal en informatie in verband met de kapellen van Onze Lieve Vrouw ter Linden (vroeger in de Gentsestraat ) en van Meuleschette. Foto's van religieuze plechtigheden, affiches, ..., alles is welkom. Zeker van de Kapel van OLV ter Linden zijn we nog op zoek naar foto's van het interieur en van het Mariabeeld.

Gebruikersavatar
Alostum
Site Admin
Berichten: 12037
Lid geworden op: 14 Mei 2014, 15:27
Locatie: Aalst

Re: Kapelllen Onze Lieve Vrouw ter Linden en Meuleschette

Berichtdoor Alostum » 02 Jul 2015, 15:29

viewtopic.php?f=54&t=1347

in dit topic heeft men het over de O.L.Vr.-Terlinden kapel in de Vlaanderenstraat
"De stad is een labyrint, we lopen er door als door een rebus, een reeks geheimen die we tot elke prijs willen ontsluieren met een hardnekkigheid die wij in onze zoektocht leggen" (A. Cohen, 1988)

willykiekens
Berichten: 877
Lid geworden op: 21 Mei 2014, 09:46

Re: Kapelllen Onze Lieve Vrouw ter Linden en Meuleschette

Berichtdoor willykiekens » 03 Jul 2015, 14:41

kapel van Meuleschette of kapelleken ter beek (zie thema's van de overwelfde beek die op tien meter ervan passeert). Deze werd vroeger gedurende de mei maand open gesteld voor de gelovigen. Het was de "Swiss" van St Jozef (die ernaast woonde) die instond voor deze kapel.
Ieder jaar begin september was het er ook kermis en droegen de omliggende inwoners hun teil vlaai naar de bakkers om ze te bakken in hun broodoven. (De Vos - Jefken Verleysen - Sanders - Tanqueré en Georges de bakker in de Schoolstraat). Deze teilen waren van steen of verlakt metaal en werden af geleverd in een geknoopte keukenhanddoek voor zien van een papiertje met de naam van de eigenaar erop.
Ook de lering voor de plechtige communie ging daar door. In mijn tijd 1955 nog met legendarische onderpastoor Bieseman de latere pastoor van de nieuwe parochie St Anne.


Terug naar “Kerken, Kapellen, pastoors en hun parochianen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Advertentie