Pagina 1 van 1

Café Den Bunker Korte Nieuwstraat

Geplaatst: 13 Jun 2019, 21:18
door janlouies
In 1984 was de uitbater ene Frans M.
In oktober van dat jaar werd er een huiszoeking gedaan en een massa sigaretten ontdekt, gestolen in Delhaize en vervoerd met de bestelwagen van Frans M. Een 20-koppige bende , verantwoordelijk voor een reeks diefstallen, werd opgerold.
Bron: Nieuwe Gazet van Aalst,5/10/1984

Ik meen me te herinneren dat Den Bunker (een tijdje) in nr 21 van de Korte Nieuwstraat (De Kiet) gevestigd was. Frans M staat voor Frans Matthieu. Hij zou de naam van zijn café nog gewijzigd hebben in De Kiet.

Re: Café Den Bunker Korte Nieuwstraat

Geplaatst: 14 Jun 2019, 16:08
door david
Frans Matthieu misschien? De latere uitbater van Plaza, Planchee, Porky's, Cocktail Lounge, Lagoon, enz...

Re: Café Den Bunker Korte Nieuwstraat

Geplaatst: 12 Jul 2019, 15:57
door Oilsjt1
In die tijd gaf men in de Delhaize hun pakjes sigaretten een merkteken door er onderaan met een dikke "Artline" stift een streepje op te zetten. Toen deze sigaretten ook in De Korte Nieuwstraat verkocht werden, was de link snel gelegd.
Frans Matthieu, ook sedertdien gekend onder de naam "Sigaretten Frans" heeft nu een "horecazaak" in Thailand.

Re: Café Den Bunker Korte Nieuwstraat

Geplaatst: 28 Jan 2020, 12:01
door erwin123
Den Bunker was de naam van den amber toen de frans die openhield.De kiet lag naast den amber (ex deepthroat/ uitbaters statford en nathalie)ex de rataplan/(werner de vos)ex den bizon (de witjes(rip),pétjen),laatste uitbater van de kiet was de Raf(rip).De laatste uitbater van den amber(de zwieter) veranderde de naam weer in den amber.