Pagina 1 van 1

Frans Kieckens

Geplaatst: 23 Jul 2015, 01:03
door kieck
Hallo. Mijn naam is Frans Kieckens en ik woon in Aalst, mijn geboortestad én de bakermat van zowat mijn hele familie. Zowel mijn ouders als grootouders zijn opgegroeid in Aalst-Centrum en hebben er hun hele leven gewoond en gewerkt, net zoals hun broers en zusters. De meesten van hen waren middenstanders. Mijn vader Luc Kieckens was medestichter van de “Werkgroep Bomen Park Osbroek” en jarenlang de archivaris van de toneelvereniging “De Catharinisten”. Dankzij zijn “archiveermicrobe” bleven er redelijk wat familiedocumenten bewaard (hoofdzakelijk over de families Kieckens-Verbeeck en Meert-Piron). Nu ik met pensioen ben, heb ik tijd om daarin rond te neuzen. Maar tot mijn vreugde vind ik ook op dit forum info over heel wat familieleden (bv. overgrootvader Henricus Meert, grootvader Gustaaf Meert, gesneuvelde oom Hendrik Meert, grootvader Theofiel Kieckens, oom Frits Kieckens, enzovoort…). Interessant!

Re: Frans Kieckens

Geplaatst: 24 Jul 2015, 11:50
door Alostum
Hallo Frans,

Welkom op het Forum !

mvg. Alostum

Re: Frans Kieckens

Geplaatst: 24 Jul 2015, 12:20
door willykiekens
welkom Frans; je hebt toevallig de naam van mijn grootvader, maar bij hem zonder de c en wel iets vroeger geboren dan jij: 1887 en overleden in 1955. Zijn oorsprong lag in Hofstade in de Babbelaarstraat; wijk Eeckhout (grens met Gijzegem). Langs moederszijde de familie Poep, later verandert naar Paepe.

Re: Frans Kieckens

Geplaatst: 26 Jul 2015, 12:57
door La Fontaine
Dag Frans,
ook ik heet je vanuit ZW-Frankrijk van harte welkom op het Forum.
Zou het kunnen dat we samen bij de "Grote Van Der Biest" ons eerste studiejaar hebben afgewerkt in 't groot college 1956-1957 ?
Zo ja, dan sta jij naast je broer Herman op deze klasfoto op de derde rij, vierde van links.

Afbeelding

Vriendelijke groeten
André Vanlierde

Re: Frans Kieckens

Geplaatst: 26 Jul 2015, 16:08
door kieck
La Fontaine schreef:Zou het kunnen dat we samen bij de "Grote Van Der Biest" ons eerste studiejaar hebben afgewerkt in 't groot college 1956-1957 ? Zo ja, dan sta jij naast je broer Herman op deze klasfoto op de derde rij, vierde van links.

Dag André, helemaal juist. Ik zat in 1A, mijn tweelingbroer Herman in 1B.