Steven ‘Keimi’ Keymeulen

Actieve leden kunnen zich hier voorstellen, zo leren we elkaar toch wat beter kennen.

Moderators: Alostum, david, janlouies

Keimi
Berichten: 39
Lid geworden op: 30 Sep 2020, 11:41

Steven ‘Keimi’ Keymeulen

Berichtdoor Keimi » 04 Okt 2020, 22:51

LEZEN!

Wat meer over mezelf :

Geboren en getogen te Aalst met 11 generaties Aalsterse geschiedenis heb ik een passie voor Aalst en Muziek. Mijn levenswerk gaat dan ook vooral uit naar het verzamelen en archiveren van bepaalde onderwerpen. Mijn droom is dan ook Aalst te gaan werken en er mijn passie verder in te zetten voor sociaal maatschappelijke doelen. Ik stel me bvb voor om mijn kennis te delen let anderen dmv presentaties. Ook het beheer van persoonlijke archieven is iets wat me erg aanspreekt!

Platenverzamelaar : dit gaat erg ver! Ik had een 60000 platen zowat in alles muziekstijlen. Het gaat vooral over wat me geïnspireerd heeft, gaande van klassiek, jazz, funk, disco, rock, metal, punk, electro, new wave, EBM, synt pop, house, techno,... maar vooral een heel grote en vrij complete cataloog van Belgische muziek. Ook oude bakelieten platen, 78” en zelfs oude wasrollen en zelfs boeken voor orgels. Het gaat echt ver en ben aangesloten in de grootste verenigingen.
Muziek uit Aalst is voor sommigen misschien wel een plaats geworden om te ontdekken wat je nog iet wist. Het is een facebookgroep die ik heb opgericht om mensen in Aalst te verenigen rond muziek. Het is mijn levenswerk deze muziek te verzamelen en te archiveren maar kwam er lang niet mee naar buiten tot ik hoorde dat iemand boek Aalst Rockt wou schrijven. Ik nodigde de man uit bij me thuis en die had zo iets nog nooit gezien! Hij mocht alle platjes fotograferen voor zijn boek en heb em zelfs bij de voorstelling ondersteund met een heuse expo. Echter gaat mijn passie en collectie veel verder gaande van kerkorgel Vereecken tot dansorgels en tot hedendaagse muziek. Hiervoor heb ik een site gemaakt Muziek Uit Aalst (geen carnavalmuziek) maar mijn archief gaat heel wat verder en ben nog niet uitgepraat! https://m.facebook.com/groups/258435570 ... _tn__=CH-R

Carnavalmuziek op plaat Je kan er niet rond, als Aalstenaar ben je ermee verbonden. Sinds mijn jeugd zat in elke week bij men tante op de grote markt (coiffeur De Saedeleer ook den doven genoemd) het zicht en de mooie momenten die ik achter het raam beleefde terwijl mijn ouders kaart speelden was uniek. Ik kreeg er van mijn nonkel Lucien ook de passie voor carnaval. Verder ben ik iet actief in deze verenigingen maar heb wel zo goed als alle carnavalmuziek op plaat. Naar ik mag ondervinden aan contacten met anderen zijn hier weinig tot geen grote verzamelaars van. Een immense collectie die op termijn mag gebruikt worden voor verdere doeleinden.

Belgische New Beat : een muziekstroming 88-89. Dit is mijn grootste levenswerk en onbestaande over de hele wereld gerespecteerd. Ik werk dan ook reeds 20 jaar met media samen om projecten te doen in promotie van de vergeten muziekstijl. Dit gaande van Soulwax, BRT Belpop, TSOB movie, Belgian New Beat Book,... De volledige muziekcataloog alsook archiveren van kledij artikels... heel veel! Ik doen er ook expo’s mee en wens dit verder in de kijker te zetten en op termijn over te dragen aan musea die het gebruiken voor wereldwijde expo’s. Wist u ook dat Aalst een belangrijke speler was in dit gebeuren? Ik kreeg reeds mensen over de vloer die er een film willen van maken. Meer info is altijd welkom! Check out https://keiminewbeatmusic.wordpress.com

Orgel van de zwarte kat : hier heb ik heel wat muziek van en zoek reeds enkele jaren naar meer info. Alle mogelijke archieven werden grondig doorgenomen maar er is helaas weinig over te vinden. Daarom wens ik mijn passie te delen en er eventueel een boek over te maken en misschien wel een mooi gedenkteken in de stad Aalst! https://m.facebook.com/groups/315577541 ... rce=result

August Schollaert : met deze persoon kwam in in contact via het orgel van de zwarte kat. Hij was ook de man die blijkbaar noteur/muzieksteller was van muziek voor orgels, hij maakte in Aalst ponskaarten voor enkele der grootste grote orgelbouwers! Jammer genoeg is hierover weinig tot niets bekend in Aalst. Daarom wens ik mijn passie te delen en er eventueel een boek over te maken en misschien wel een mooi gedenkteken in de stad Aalst! https://m.facebook.com/groups/315577541 ... rce=result

Vereecken orgelbouwer Gijzegem een der oudste plaatsen waar je naar muziek kon luisteren was ongetwijfeld de Kerk. Naast de meest bekende orgelbouwer Van Petegem (St Martinuskerk) had ook Aalst een belangrijke orgelbouwer. Hierover is reeds veel werk geschreven en haast alles bekend. Doch wens ik via Vereecken comité en Stad Aalst betrokken te blijven met beheer van dit patrimonium. Het is een van mijn meest recente passie waarin ik me verder wil verdiepen.

HDS Radio Herman De Smet Sint Jorisstraat Aalst (nadien The Kings) was een radiodokter die een winkel had en zelf radio’s bouwde. Ik heb er zo en wens in contact te komen met andere eigenaars om alle info te verzamelen en er met de juiste persoon misschien wel een boek over te schrijven. In de radiowereld en in Aalst onbekend, doch het was een genie en dikwijls vergeten in ons patrimonium. Hieraan wens ik verder te werken.

Stamboom familie Steven Keymeulen Als Aalstenaar wou ik toch eens weten wat mijn afkomst was. Sinds ik buiten de stad gaan wonen ben is de band met de stad pas echt naar boven gekomen. Gezien mijn liefde voor nostalgie ben ik via de tool Made In Aalst aan de slag gegaan en heb nu een stamboom 9(mss11) generaties en 250 personen Keymeulen in Aalst. Een der oudste sagen gaat over mijn grootvader zijn wei aan Hertshaege waar ze de steen van Willems Clito en de slag van de Hertzhage hebben gevonden. Over deze en ook andere soms belangrijke of interessante personen wens ik meer te weten te komen.

Met vriendelijke groeten,

Steven Keimi Keymeulen

Yannicko
Berichten: 87
Lid geworden op: 24 Mei 2014, 00:09

Re: Steven ‘Keimi’ Keymeulen

Berichtdoor Yannicko » 08 Okt 2020, 09:46

Welkom op het forum!

Keimi
Berichten: 39
Lid geworden op: 30 Sep 2020, 11:41

Re: Steven ‘Keimi’ Keymeulen

Berichtdoor Keimi » 02 Feb 2023, 22:20

Ik verdiep me verder in de muziek uit Aalst.

Enige tijd terug lanceerde ik het project OrgelAalst
https://orgelaalst.wordpress.com/

Op Facebook nieuws over orgels in Aalst
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063523183158

Momenteel schrijf ik een pagina over muziek op 78 toeren.

Op Facebook heb ik enkele groepen over
Muziek uit Aalst
https://www.facebook.com/groups/2584355705218852/?ref=share_group_link

HDS Radio
https://www.facebook.com/groups/3801385253227614/?ref=share_group_link

Van Nuffel Press
https://www.facebook.com/profile.php?id=100028372015652

Hier post ik geregeld info over muzikanten, schilders en kunstenaar uit Aalst.
En ik doe research naar familie Keymeulen (eigen stamboom) en familie Van der Meirsch


Terug naar “Voorsteltopic - stel jezelf voor aan het Forum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Advertentie